Güven Hastanesi Ayrancı Şube Pediatri'de Psikolojik Şiddet Mağduriyeti

17 Eylül 2024 08:34

16.09.2023 tarihinde, oğlumuz A**** A***’in 12. Ay doğum günüydü ve 40 derece ateşi olduğu için saat 11:30 civarında hastanenizin acil pediatri bölümüne başvurduk. Sağlık ekibinizden F**** H****** ve Dr. H**** T********, süreç boyunca profesyonel ve sıcak bir yaklaşım sergileyerek bize büyük destek oldular. Oğlumuzun durumu ciddiye alındı ve gerekli yönlendirmelerle sağlık hizmeti eksiksiz bir şekilde sunuldu. F**** H******, oğlumuza “İyi ki doğdun” şarkısını bile söyleyerek moralimizi yükseltti. Kendilerine tüm destekleri için teşekkür ederiz.
Ancak, hastanede bilgilendirme masasında görevli B**** Hanım’ın tavrı nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşadık. Muayeneden çıkıp testlerimizi verdikten sonra, B**** Hanım yanımıza gelip sert bir şekilde “Sürekli size sesleniyorum, onay bekliyorum” dedi. Oysa ne ben, ne eşim, ne de yanımızda bulunan bakıcımız böyle bir seslenmeyi duymamıştık. Oğlumuz o sırada çok hasta olduğu için bu durumu anlamamış olabiliriz diye durumu sakin bir şekilde açıklamaya çalıştık. Fakat B**** Hanım, bu kez daha da sertleşerek, etrafına seslenip üç kez uyardığını iddia etti. Üslubu tehditkardı ve yalan beyanlarla bizleri zor durumda bırakmaya çalıştı. İstemediğimiz halde, bu manipülatif tavrı sürdürdü.
Sürecin devamında, oğlumuzun hala yüksek ateşi vardı ve B**** Hanım’ın bu üslubu, zaten zor olan anlarımızı daha da karmaşık hale getirdi. Doktor ve hemşirelerle onay vermemiz gereken konuları zaten halletmiştik, ancak B**** Hanım ısrarla başka bir sorun varmış gibi durumu büyüttü. Üstüne üstlük, daha sonra kendisine Allianz Yatarak Sigorta ile ilgili bir soru sormam üzerine, tekrar sert ve yalan dolu bir tavırla karşılık verdi. Önceden doğru bilgi vermiş olmasına rağmen, bu kez söylediğini reddederek bizleri bir kez daha yanılttı.
Oğlumuzun ilk kez bu kadar hasta olduğu, özellikle 40 derece ateşle hastaneye geldiğimiz bu önemli günde, B**** Hanım’ın yalan beyanları ve uygunsuz tavırları, zaten endişeli olduğumuz bir süreçte bizleri daha da yıprattı. Böyle bir durumda, özellikle çocuk acil gibi hassas bir birimde görev yapan bir personelin çok daha empati dolu ve anlayışlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak B**** Hanım’ın sert, manipülatif ve tehditkar üslubu, hem bizim hem de hastanenize olan güvenimizi sarstı. Önceliği sistemin işleyişi ve hastanın sağlığı olması gerekirken pediatri de uğradığımız çalışan kişinin ruhsal durumuna bağlı olarak uyguladığı psikolojik şiddetin mağduruyuz.

17 Eylül 2024 16:48 (Şikayetten 8 saat sonra)

Öncelikle hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hastamızın yakını ile Hasta Hakları Sorumlumuz görüşmüştür. Hasta yakınımızın ilgili bölüm yöneticisiyle görüşme yapması sağlanmıştır. Her türlü soru, istek ve öneriniz için bizleri arayabilirsiniz.

28 Ekim 2024 00:20

Gereksiz İlaç Yüklemesi Ve Yanıltıcı Tedavi

21 Kasım 2024 19:59

02 Aralık 2023 00:35
Kadir sonuçtan çok memnun

11 Mart 2024 21:20
"Hastane hasta hakları bölümünden gamze hanıma teşekkür ederim."