Kia'dan Müşteri Hatası Savunması: Akü Problemi

Kia'dan Müşteri Hatası Savunması: Akü Problemi
30 Aralık 2024 14:53

Kia, GÜL-AL oto / 1. Yılında bozulan aküye müşteri hatası dediler

GÜL-AL otomotiv ithalat ihracat sanayı ve ticaret limited şirketi nden aldığım Kia Sportage 1.6 tgdı hafif hibrit benzinli aracım 1. Senesi yeni dolmuşken arızalandı. Götürdüm yetkili mezkur servise.
Nihai hüküm olarak ""Akü arızalı, değişecek, ama müşteri hatası, parasını siz vereceksiniz. Çünkü bizim makineye bağladık öyle sonuç verdi."" dediler.
Ben de dedim sonucun sayısal verileri de içeren hatamı net gösterir. Bir analizini bana gösterir misiniz?
Bana ekte göndereceğim makine arıza tespit sonucunu attılar. Sadece araç çalışmıyorken elektrik çeken bir şey yapmış olduğum yazılmış. Ne vakti, ne miktarı, ne bununla ilgili bir eşik değer kabulünde bahis mevcut.

Biz gerektiğinde arabamız çalışmıyorken kısa süreliğine radyo da dinleriz, 4 lü de yakarız, otomatik bagajı açar kapatırız, elektrikli koltuğu da öne arkaya çekebiliriz fakat bunlarla 2023 model aracın aküsü pert olacaksa kusurlu olan bence müşteri değil akü olmalı.
Velhasıl Kia Gül Al oto ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmadan önce son bir kez görüştüm fakat dedikleri tek şey var "Makine öyle analiz sonucu veriyor"
Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim. Bakalım hayırlısı

Sema sonuçtan hiç memnun değil

13 Kasım 2023 20:58
Buket sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2023 12:42

Çelik Motor Kia 1. Yılında Motor Rektifiye Oldu