Buse sonucu yetersiz buldu

İstanbul Goethe Sınav Sonucu İtirazı

13 Kasım 2023 20:43

Ben buse su Y***** 0062149373 müşteri numaralı goethe Institut de sınava girdim 27 ekimde. 4 beceriden. Okuma ve dinleme için evet sınava çalışmadım ama yazma ve konuşma için gerçekten çok çalıştım. Ama yazma 53, konuşma 39 puanla bırakıldım. Aksine her ikisi de güzel geçmişti. Kuruma itiraz ettim ama dönüş yapılmadı. Sınavımın yeniden değerlendirilmesini talep ediyorum. Mevcut ekonomide her sınav kaç para malum. Parayla da bitmiyor zaman stres ayrı ayrı. 1 yıldır sınava hazırlanan biriyim. Aşırı stresliydim ve cam açık aşırı motor sesinden dolayı hocamızın sorduğu bir tek yeniden tekrarlamasını istedim. Sınav psikolojisinin verdiği heyecan ile anlamak gerçekten zor ve sokaktan gelen sesle daha zor. Aksi halde her soruyu cevapladım, konumu anlattım tartışmamızı yaptık. 39 puan kesinlikle hakkettiğim puan değildir. Lütfen yeniden incelensin. Birçok kişi İzmir goethe ve Ankara öneriyordu. Nedenini şimdi anlıyorum. En azından hatalarım neler bildirilmeli.

14 Kasım 2023 10:27 (Şikayetten 13 saat sonra)

Merhaba. Goethe-Institut İstanbul'da sınava girdigniz için [email protected] adresine e-posta göndermeniz daha doğru olur. Teşekkür ederiz!

Yorumlar (5)

Eray
Eray

İzmirdede aynı şekiyde oldu konuşmam yüksekti 68 aldım ama diğerleri 45 geçmediği için kaladım çok iyi yazdığım 2 yazmada 25 üzerinde 7.5 verdiler ticari bir iş olduğunu düşünüyorum yapabileceğim birşşey var mı sizce

Sinem
Sinem

Merhabalar, bunun benzerini yaşadım, acaba itiraz ettiniz mi sonucunuza bir çözüm bulabildiniz mi? Teşekkürler

Buse

Maalesef yok. Türkiye'de bende gerçek tespitler yapıldığına inanmıyorum. Almanya'da girmiştim ben. Almanya'daki goethe kurumları daha insaflı ve yardımsever. Ben çok heyecanlıydım bana Alman değilsin korkma Alman gibi konuşmayacaksın diyerek destek vermişlerdi. Türkiye'de Alman gibi konuşmanı bekliyor.

Atilla
Atilla

Merhaba, dönüş aldınız mi? Bende birkaç hafta önce Goethe İstanbul'da B1 e girdim, bütün bölümler çok iyi geçti 80-90 arası aldım. Konuşmadan da 90 civarı bir puan gelir diye düşünüyordum Çünkü sorulan bütün sorulara anında cevap verdim ve iletişimde hiçbir sorun yaşamadık präsentation da gayet iyi geçti, fakat 55 almışım. Bu puanı kesinlikle haketmedigimi düşünüyorum puanlamadan sorumlular verebildiği kadar az puan verip bir şekilde başarmışlar 60 altında puan vermeyi

Buse

Hayır, bir değişiklik yapılmadı maalesef. Benimde böyleydi çok iyi gecen bir sınavdı 39 asla hak etmiyorum ama denilecek bir şey yok. İstanbul'u kimse tercih etme demişti. Neden İzmir ve Ankara'da yer bulunamadığını oraların tercih edildiğini şimdi anlıyorum.

Mert sonuçtan hiç memnun değil

11 Mart 2025 22:06

Haksız Sınav Değerlendirmesi Ve Belirsiz Süreç