Fissler Düdüklü Tencere Mağduriyeti

14 Aralık 2023 10:21

14.05.2022 tarihinde Mall of Antalya Gallery Crystal mağazasından çeyizim için Fissler marka düdüklü tencere aldım. 2022 Temmuz ayı gibi kullanmaya başladım. Birkaç ay sonra düdüklü tencerenin kapağı vakumlamamaya ve su damlatmaya başladı. Kasım 2022'de, ürünü aldıktan 5 ay sonra ürünü servise gönderdim. Euro matik değiştirilerek ürün geri gönderildi. Yasal haklarım çerçevesinde ilk 6 ay içinde ürün arıza yaptığı için firma tarafından değişim yapılmalıydı; ancak tamir edilerek geri gönderildi. Birkaç ay sorunsuz çalıştıktan sonra aynı sorunlar tekrar baş gösterdi. Artık hiç vakum yapmamaya başladı. Kasım 2023'te tekrar servise gönderdim. Gönderdiğim kutuya aynı sorunu ikinci kez yaşadığım için değişim talep ettiğimi yazarak not bıraktım. Ancak yine aynı parça değiştirilerek ve bilgim dışında tarafıma gönderildi. Servisten geldikten sonra müşteri hizmetlerini aradım. Euro matiğin su damlatması sebebiyle değiştirildiğini, vakumlama sorunuyla ilgili bir işlem yapılmadığı söylendi. Kabul etmediğimi belirttim. Markanın bir çözüm sunmaması üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. İki gün sonra Gallery Crystal firması beni aradı. Ürünü aldığım mağazaya götürmem gerektiğini, değişim ya da iade yapılacağının teminatı verildi. Mağazaya giderek mağaza müdürü K******* Ç**** Bey ile görüştüm. Servisten yeni gelen düdüklü tencerenin kapağını incelemek istedi. Bu davranış hem markanın kendi içinde çeliştiğini hem de müşterilere güvensizlikle yaklaşıldığını gösterdi. Kimse bu kadar pahalı bir ürün alıp sorun uydurup bu kadar uzun süreçle uğraşmaz. Henüz değiştirmediği için hala bana ait sayılan düdüklü tencerenin kapağının vidalarını hiçbir teknik bilgi ve belgeye sahip olmadan söktü. Sonra içine su koyup ocağa koydu. Mağazaya 40 km mesafede ikamet ettiğim için sanki deneme için gitmişim gibi mağazada düdüklü tencereyi denedik. Ürünün servise aynı sorundan ikinci kez gittiğini, yasal olarak garanti süresi içinde ikinci kez aynı sorunla servise giden ürünün ayıplı mal sayıldığını ve değiştirilmesi gerektiğini belirttim. Ancak ürün değişimine yanaşılmadı. Bahaneler üretildi. Müşteri memnuniyetinin Fissler marka değeriyle ters orantılı olduğunu gördüm. Mağaza müdürüyle tartışma yaşandı. Bana sesini yükseltti. Müşteriye muamele hoş değildi. Fissler markasından, piyasadaki diğer düdüklü tencerelere kıyasla 4-5 kat fazla ücret ödeyerek aldığım bu ürün için ne yazık ki memnun kalamadım. Ürünün arkasında duramayan, müşterisine çözüm sunamayan ve bir düdüklü tencere ile zarar etmeyeceği halde müşterisini mağdur eden bir markadır. Mağduriyetim giderilmedi.

14 Aralık 2023 12:47 (Şikayetten 2 saat sonra)
14 Aralık 2023 12:52

Bende aynı şeyden bahsediyorum. Yasal haklarım çerçevesinde değişim yapmanızı talep ediyorum aynı arızaya aynı işlemi yapmanızı istemiyorum.

14 Aralık 2023 12:53

Bir ürün garanti süresi içerisinde aynı arızayı tekrar ederse o mal ayıplı mal sayılır.

14 Aralık 2023 13:03

6502 sayılı tüketicinin korunması kanun madde 56 fıkra 3 : tüketici bu kanunun 11. Maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde 12 İnci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir satıcı tüketicinin bu haklarını reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ithalatçı müteselsilen sorumludur.

14 Aralık 2023 13:05

Madde 11 i bir inceleyin isterseniz neleri seçebiliyorum. Ben ayıplı malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi hakkımı kullanmak istiyorum. Bu talebi reddetmeniz durumunda yasal yollardan hakkımı arayacağımı arayacağımı bilmenizi isterim. Saygılar.

Fissler Düdüklü Tencerede Kararma Ve Yetersiz Müşteri Desteği

Meryem
07 Mayıs 2025 12:45
Fissler Düdüklü Tencerede Kararma Ve Yetersiz Müşteri Desteği
Ali sonuçtan çok memnun

10 Ağustos 2024 12:06
"Kısa sürede geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Ürünümdeki problem giderildi iyi günler"

Sevim
11 Nisan 2025 16:59
Fissler Müşteri Hizmetlerinde İlgisizlik ve Ürün Kalitesizliği

Fissler Düdüklü Tencerede Sürekli Sorun Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti!

Ahmet
26 Ağustos 2025 16:09