Tolga sonuçtan hiç memnun değil

11 Nisan 2024 09:43

Satışa sunulan bir aracı satın almak için talep oluşturdum. Daha sonra yetkili birisi beni arayıp "güvence bedeli" adı altında ama açıklama kısmına "araç bulma ücreti" yazarak 7 bin tl para göndermemi istedi. İnternetteki yorumlara güvenerek parayı gönderdim. Daha sonra satıcının iletişim numarasını benimle paylaştılar. Satıcı ile iletişime geçip aracı görmeye ve satışını almaya gittim. Buraya kadar her şey çok iyiydi. Ancak araç başına gittiğimde ilan fotoğraflarıyla aracın alakası olmadığını, tüm davlumbazların kırık, ön tamponun yerinden çıkmış ve kırık, kaputun ufak da olsa ezik ve işlemli, ön panel bakalitlerinin tamamen kırık ve eksik olduğunu gördüm. Resimler aşağıda eklenmiştir. Bu kusurların hiçbiri ilanda yazılmamış, resimlerde belli değildi. Aracı bu nedenle almaktan vazgeçtim ve firsatarabalar.com iletişim hattını arayıp aracın fotoğraflarını gönderdim ve güvence bedelinin iadesini istedim. Ancak konuştuğum yetkili bu kusurların değer kaybına neden olmayacağını, dolayısıyla aracı almaktan vazgeçersem güvence bedelinin iadesinin mümkün olmayacağını söyledi. Ben aracı almaktan vazgeçtim. Bu siteden araç alacaklar iki kere düşünsünler. Güvence bedelini aracı görmeden yatırıyorsunuz ve kısmetinize ne çıkarsa ona kabul olmak zorunda kalıyorsunuz.

13 Nisan 2024 09:51 (Şikayetten 2 gün sonra)
Tolga
13 Nisan 2024 10:46

Sizin de belirttiğiniz gibi aracı ilana koyduğunuzda fiziksel inceleme yapmıyorsunuz, yani satıcı ne beyan ederse doğru kabul edip ilanı satışa sunuyorsunuz. Ama bu durum ne aracı olarak sizin sorumluluğunuzu ortadan kaldırıyor ne de tüketici olarak bizleri mağduriyetten koruyor. Araçta beyan edilen dışında kusurların olduğunu görmek için illa ekspere gitmeye gerek yok. Zaten paylaştığım resimlerden de bunu çok net görüyorsunuz. Buna rağmen güvence bedelimi iade etmeyeceğinizi söylediniz. Hatta paylaştığım resimlerden yola çıkarak araçta 300 liralık tamir masrafı olduğunu iddia ettiniz ki 300 liraya aracı iç-dış yıkatamazsınız bile. Tekrar belirtmek isterim, bu siteden araç alacaklar iki kere düşünsün. Güvence bedeli adı altında kaporayı yatırdığınız anda bahtınıza ne çıkarsa kabul etmek zorundasınız. Firsatarabalar.com hakemlik yaptığını iddia ediyor, ancak resimlerdeki kusurlara "300 TL'ye tamir edilecek bir sorun için iadenizi yapamayız" diyen hakeme ne kadar güvenilir? Aracın ilan resimlerini de bu yazı ile beraber paylaşıyorum. Yorumu da bu şikayeti okuyan, benim gibi araç alma arefesindeki tüm tüketicilerin vicdanına bırakıyorum.

13 Nisan 2024 11:11
Tolga
13 Nisan 2024 11:22

Güvence bedelim tamamen farklı bir nedenle iade edildi. Şöyle ki; Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı güvence bedeli iade edilmeyince ben de ilanda belirttiğiniz "anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma" özelliğinin araçta olmaması gerçeğiyle, bu durumun tüketiciyi aldatmaya yönelik olduğunu ve sizi Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edeceğimi söyleyince güvence bedelini iade etmek zorunda kaldınız. "Alıcıyı mağdur etmemek adına gelecekte önlemler alacağız" demek yerine hala bu platformda bile yanlış beyanda bulunuyorsunuz. Tekrar ediyorum, güvence bedelimi iade etmenizin nedeni ilanda belirtilmeyen kusurların olması değildi. Zaten bu nedenle iade edilmeyeceğini de defaatle söylediniz. Güvence bedelinin iade edilmesinin nedeni, araçta olmayan bir özelliğin varmış gibi ilana girilmesi ve benim bu durumda sizi şikayet edeceğimi belirtmemdir.

14 Temmuz 2023 08:19

07 Temmuz 2023 18:04

Sahibinden Kvn Grup İlanı Yanılttı!

28 Kasım 2024 10:22
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Düşük Teklif Ve Ücret İadesi Talebi

11 Ocak 13:21
Volkan sonuçtan hiç memnun değil

23 Mayıs 2024 22:49
firsatarabalar.com Fırsat Arabalar Com Komik Teklifle Para Topluyor