Berkan sonuçtan hiç memnun değil

Finx Brokers Alış-Satış Farkını Bilmemem Ve Hesabımın Stop Out Olması

13 Eylül 2023 21:09

1 Eylül günü 446 USD ile giriş yaptım. O gün güzel veri olduğu için 277 USD kazandım. Pazartesi günü de 150 USD çekim yaptım. Yatırım uzmanın analiz, sinyalleri vs gibi bir sıkıntım olmadı.

Petrolden 88 USD olduğunda satış yönünde işlem açtım fakat bir türlü aşağıya düşmedi. Uzmanım da bazı veriler var ilerleyen günlerde. O zaman düzelme, toparlanma sürecine girecek dedi. Ve yaklaşık 12 gündür bekliyordum. 12 Eylül'de saat 16:40 da petrol çok yükseldiği için, hesabı hedge yapmak zorunda kaldık. 91.56 dan 0.21 buy işlemi açtık. (bu işlemin TP si 92.40) böylelikle hesabı sağlama aldık. Gece borsa kapanmadan önce de, yatmadan önce daha doğrusu petrol işlemi için önlem alayım diye buy limit işlemini 92.40 olarak ayarladım.

Yani ben mantık olarak şu emri verdim;açık olan Brent buy işlemi 92.40 olduğunda karı alsın, buy limit işlemini de yine aynı seviyeden yani 92.40 dan işlemi açsın ve böylelikle hem hedge olayı devam edecekti hem de marjin seviyem yükselecekti. Bu verdiğim emirde bugün öğleden önce aktif oldu fakat karı alıp diğerinin açılmasını beklerken, iki tane aynı yönde 0.21 hacimli lottan işlem olmuş oldu. Bu da benim marjin seviyemi 300 den 100'e düşürdü.

Bu vermiş olduğum emir, yani hesabım bu şekilde olmayınca uzmana mesaj attım. Kendisi toplantı da olduğu için başka bir kişi yardımcı oldu fakat hesap veri saatinde stop out olduktan sonra alış-satış farkını anlattı. Bu yüzden hesabınız böyle oldu dedi. Bende kendisine hatalı olan kişinin ben olmadığımı söylememe rağmen kendisi tersleyerek kısa kesti görüşmeyi. Kısaca diyorum ki şahsa; ben bu bilgiyi bilmediğim için, böyle düşünerekten işleme emir verdim. Madem siz bunu biliyor ve görüyorsunuz işlemlerimi neden veriden önce müdahaleyi yanlış yaptırdınız dedim. Yani devreye giren buy limit işlemini zarardayken kapatırdık.

Hem marjin seviyem eski haline gelirdi hem de hedge olayı devam etmiş olurdu. Ya ben anlayamıyorum ya da karşı taraf istediğini anlamak istiyor... Kurumdan ya da yatırımcı uzmandan şikayetim yok. Bugün yerine bakan a*** hanımdan şikayetim var. Bilgisi ile yanlış yönlendirme yaptırdı bana.

Bende aynı kurumda işlem yapıyorum sizin alis satış farkını bilmemeniz de kurumun ne sucu var onu anlayamadım, niye şikayet yazdınız onu hiç anlayamadım :) ) ) ) ) )

Emre sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2023 21:31
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

03 Aralık 2023 10:44
Aktif FX Kasten Zarara Uğratıldım