Onur sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'da Düşük Devirlerde Takırtı Sorunu

19 Kasım 2024 22:32

2017 model Egea 1.6 dizel otomatik vites aracımda, 110 bin km'de, 18-40 km hız aralığında yani 2. Ve 3. Viteslerde stabil bir hızlanışta takırtı sesi duyuyorum. Sert hızlanışlarda ses gelmiyor ancak yavaş yavaş hızlandığımda bu ses ortaya çıkıyor. 3-4 saniye sonra, yüksek hızlara çıkınca ses kesiliyor. Daha doğrusu, araç 3. Vitesten 2. Vitese geçince ya da 2. Vitesten 3. Vitese çıkınca manuel vites araçlarda vites değişiminde duyulan 'taktak' sesine benzer bir ses yapıyor. Diğer vites geçişlerinde böyle bir problem yok. Bu durumu düşük devirlerde yaşıyorum, normal hızlanmada sorun yok. Trafik ağır ilerlediğinde veya yavaş yavaş durduğunda vites geçişinde bu sesi yapıyor.

15 Mayıs 2025 15:08 (Şikayetten 5 ay sonra)

Yorumlar (8)

Özkan
Özkan

Baskı balatadan kaynaklı, 120 bin 150 bin aralığında zaten değişim gerekli sizin araç kanımca iyi gitmiş. Dct şanzımanlar çift kavramalı yari otomatik ve aslında kronik sorunları var. Aracı dur kalk trafikte manuelde de kullansaniz, otomatikdeyken uzun ışıklarda boşa da alsanız veya frene sonuna kadar da bassanız, parklarda yükü önce el frenine de verseniz yani olması gerektiği gibi de kullansanız balata gidiyor. Ben 30.000km/15 ay kullandım ki bu geneli itibariyle uzun yolda kullanmama rağmen genel merkez bunun balata asinmasi/yanigi olduğunu bildirip garantiden değişim yapmadılar, genel merkez bunun kullanıcı hatası olduğunu söyleyip isin içinden çıkıyor sonra hooop şanzımanı indir 70 80 bin öde. Bilginiz olsun, Dct şanzıman problemli. Saygılarımla

Zakir
Zakir

Ben sıfır limited aldım daha beşbin km de aynı sorun bende de başladı iki kere servise gittim seslerin normal olduğunu söylediler umarım başımıza büyük belalar açmaz. Çok pişman oldum bu markayı aldığıma

Gökhan

Benim bijonlar gevşemiş ondan yapıyormuş

Selam sorunu çöze bildinizmi

Onur

Çözemedim servis dahil 4-5 yere gösterdim genelde sorun yok diyorlar kavrama ile alakalıymış

İsmet
İsmet

Aynı sorun bende de var bir gelişme var mı sorununuzu nasıl çözdünüz

Onur

Ustanın biri öyle durumlarda triptoniğe al arabayı dedi devir yükselince vites değiş o zaman sorun olmaz dedi 😂

Onur

Çözemedim baskı balata dediler kavrama ile alakalıymış ama bana öyle gelmiyor kavrama ile alakalı olsa rampada kalkarken kaçırma yapması lazım ama yapmıyor

Oğuzhan sonuçtan memnun değil

Fiat Egea Şanzımandan Uğultu Sesi Geliyor

Oğuzhan
13 Eylül 2023 17:05

20 Ekim 2023 10:02
Kudret sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross Vites Geçişinde Şakırtı Sesi

Kudret