Fiat 500x 1.4 140bg Vites Kutusu Arızası

15 Temmuz 2024 11:16

Fiat 500x 1.4 140 bg aracım vites kutusu arızası veriyor. Fiat 500x aracım geçen yaz trafik yoğunluğu yaşandığı bir sırada yarım saat sonra vites kutusu arızası verdi. Yolda kaldım. Araç vites atmıyordu. Ertesi gün servise getirdim, ne kadar kaldı hatırlamıyorum, elektronik kart değişti denilerek yaklaşık 9000 TL ücret ödeyerek aracımı aldım. Araç evde ikinci araç olarak kullanılıyor. Çok km yapmıyorum. 3 gün sonra yine sahilde trafik yoğunluğu ve dur-kalk olduğu bir anda, yarım saat sonra tekrar vites kutusu hatası verdi, yine kilitlendi. Kenara çektim, yaklaşık 1 saat bekledim, araç normal hale döndü. Yine ertesi gün servise gittim. Neyse, yapacak bir şeyleri ve bilgileri olmayınca, vites kutusu değişecek diyebiliyorlar, bildiklerinden değil bilmediklerinden söylüyorlar. Neyse, dün de bir yukarılara doğru serin hava alalım dedik. Üzerinden bir yıl geçti. Bir şey olmaz dedim, araç yarım saat 2. vites ve 3. vites arasında gidip geldi, yine vites kutusu hatası verdi ve yolda kaldım. Çektim kenara, 1 saat bekledim, düzeldi ve geri döndüm. Araç ilk vites kutusu arızası verdiğinde 38000 km'deydi, şu anda 40000 km'de. Bu araçlar yoğun trafikte, ki yoğun trafikte yarım saat bu arızayı veriyor, ve ben aracımı bisiklet niyetine kullanıyorum. Bir yere gitmeye korkuyorum. Bunun bir çaresi varsa lütfen Fiat yetkilileri bunu bana bildirsin. Şimdiden teşekkür ederim.

15 Temmuz 2024 11:18 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Enver
Enver

Hocam Merhabalar, birebir aynı sorunu yaşadım ancak hasar tespit cihazında hidrolik pompa aşırı ısındı hatası veriyor. Size cihazla bakıldığında hata kodu veya hata konusu ne idi? Fiat servis şanzımanınız sağlam dedi (95 bin km'de serviste kavrama yenilenmiş aracın zaten)

Okan
Okan

Merhabalar aynı sorun 2016 model 1.4T multiair 500x 135.000km aracımda 1 ay önce başıma geldi. Yolda seyir halindeyken kırmızı Çark şeklinde vitesi kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi ve sürüş modları devre dışı kaldı. Korktum sonra aracı kenara çektim stop edip çalıştırdım düzelmedi. Akşam olduğu için bu şekilde 100km gittim arıza ışığı sönmedi. Adı lazım olmayan yetkili servisine sorduğumda aracın baskı balatasının değişmesi gerektiği söylendi. Aracı Ankara'da ki özel emci Fiat servisindeki mehmet ustaya sordum o da aracı kendisine götürmemi söyledi bu şekilde kullanabileceğimi söylediği için 15 gün süreyle o şekilde kullandım. Ankara'ya 600km mesafede yaşıyorum. 15 gün önce Ankara'ya bu şekilde gittim. Aracımı bilgisayara bağladı ve aracımın sensör arızası olduğunu söyledi. Transmission sensör veya diğer adıyla vites konum sensörü olduğunu belirtti. Değiştirdi ve sorunum çözüldü. Böyle ustalar umarım artar. (Kesinlikle reklam değildir) Renegade ve 500 serilerinde kronik fakat ben aracımdan çok memnunum.

Fiat 500x 1.4 140bg Vites Kutusu Arızası

Not aldım çok teşekkürler

Fiat 2024 Model Fiat Yeni Doblo Vites Kutusu Arıza Lambası Yakma

Hamit
10 Ağustos 2024 19:51
Çaşdaş sonuçtan hiç memnun değil

Çaşdaş
29 Temmuz 2024 15:15