Levent sonuçtan hiç memnun değil

02 Temmuz 2023 18:13

Fakir vc20s vantilatör satın almıştım ve sadece yazları öyle sık sık kullanamadık ta ama 2 yıl geçtikten hemen sonra bozuldu. Servisi aradım vc20s mi vantilatörünüz diye sordu ben daha detay vermeden dur bakayım vantilatörün arkasına dedim evet aynen o kodlu ürünmüş.

Dedi ki bu model vantilatörlerin motorları çok çabuk bozuluyor yenisi 700 TL dedi. 26.06.23 tarihi itibariyle. Motoru o kadar kötü üretim ki malzemesi ki 2 yıl geçmeden motor bobinleri bozuluyor ve fonksiyonunu kaybediyor. Fakir gibi bir markaya böyle kalitesiz bir ürün üretmeyi yakıştıramadım, marka değeri var kalitesi var diyerek emsallerinden belki 2-3 kat fazla para ödeyerek satın aldığım vantilatör utanç verici şekilde hemen bozuldu, Fakir beni kaliteli malım var imajı vererek yanıltmış oldu.

Çin malı rubenis marka vantilatör almıştım bundan 20 sene önce hala en ufak bir sorun çıkarmadan çalışıyor. Fakir marka vantilatör 2 yılda motoru ölüyor. Yazıklar olsun, Fakir bu durumdan utanç duymalı. Sorunumu çözün ücretsiz şekilde ya yenisini verin ya da vantilatörümü tamir edin istiyorum.

02 Temmuz 2023 18:15 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle iletiniz için teşekkür ederiz. İletiniz sistemimize kayıt edilmiş olup çözüm sürecimiz başlatılmıştır. 7 iş günü içerisinde tarafınıza telefon, sms ya da mail yolu ile bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla, Fakir Elektrikli Ev Aletleri Dış Ticaret A.Ş.

Levent
Levent
07 Temmuz 2023 12:15

Öncelikle telefonla arayıp destek vermeyeceğinizi, markanızın arkasında durmayacağınızı ve 2 yılı geçer geçmez hemen motoru ölen, bozulan vantilatörünüzü ancak ücretli olarak tamir ettirebileceğimi söylediğiniz için sizi esefle kınıyorum. 20 yıl önce Çin işi diye kınadığımız, ayıpladığımız, küçük gördüğümüz Rubenis vantilatörüm hala dipdiri ve tamamen sorunsuz ve ilk günkü performansıyla çalışıyor olmasına karşılık hesapta Alman malı Fakir marka bu, kendisi kalite abidesidir diye algı yönetimi yapıp emsallerinden kat ve kat fazla paraya bana sattığınız vantilatör iki yılı geçer geçmez hemen motorunun bozulması hususunda sizlere söyleyecek söz bulamıyorum. Sizinle telefonla konuşmamızı takiben yetkili servisinizi aradığımda bayramdan önce 700 TL dediği motoru bayramdan hemen sonra 750 TL oldu abicim işine geliyorsa demesi artık bende bardağı taşıran son damla oldu. Yeter artık, yani yeter gerçekten. Herkes bir haddini de sınırını da bilsin yani, yeter. Kaliteden zerre mükerrem nasibini almamış Fakir VC20 s vantilatörümü bu kendini bilmezliklerin sınır tanımayan söylemleri üzerine paramparça ederek ait olduğu yer olan çöpe attım. Yerine gidip A101'den 450 TL'ye Sinbo marka bir vantilatör aldım. 70 watt 5 kanatlı, 3 fazlı. Neredeyse hiç sesi çıkmıyor, mükemmel bir alet, şimdilik çok mutluyum. Kalitesiz Fakir vantilatörün motoru 750 TL di, servis 6 ay sadece motora garanti veririz onun dışında bir garantisi yok demişti. Bu sıfır Sinbo vantilatörümün en azından 2 yıl garantisi var, hem Fakir'den 1.5 yıl daha fazla garanti, hem de 300 TL cebimde kalmış oluyor hem de yeni her zaman yenidir. Yetkili servisin dediğine göre artık bilinçli eskitme, yıpratma ve ömrü sınırlamalı şekilde üretim yapıyormuş Fakir markası, amacı garantisi dolar dolmaz bozulacak şekilde ürünü üretip, tüketiciyi yeniden satın almaya veya tamir ettirerek para harcamaya yöneltmekmiş. Ticarette de bir etik değer, bir ahlak olmalı artık böyle de olmaz yani. Kendimizi sağılacak in. Ek gibi görür hale geldik. Yazıklar olsun.

24 Haziran 2025 14:45
Gülin sonuçtan hiç memnun değil

17 Ağustos 2024 00:39
Engin sonuçtan hiç memnun değil

Fakir Marka Vantilatör Pişmanlık

17 Temmuz 2024 14:25