Ezgi Beach Cafe Mersin Toslaklar Koyu Bozyazı Kafesteki Tavşan Sorunu

30 Temmuz 2024 08:52

28.07.2024 pazar günü yazları sıklıkla yaptığımız gibi aile dostlarımız ve çocukları ile birlikte toslaklar koyu ezgi cafe işletmesine gittik. (Bozyazı/Mersin).

Tahmin edersiniz ki hasbel kader miras kalan yerin işletmecileri oranın yerlileri ve öğretim seviyeleri ile ilgili yeterli bilgiye hasıl değilim ancak eğitimsiz olduklarından maalesef eminim. Sabah 09:00 sularında varmış olduğumuz işletmede serçenin bile zorlukla sığacağı bir kuş kafesi içerisine kapatılmış bir tavşan vardı.

Birkaç garsona sorduk akşam bazen kafesten çıkartıldığını ama genellikle o kuş kafesinde kapalı tutulduğunu söylediler. Çocuklarımız da oldukça rahatsız oldular görüntüden, zavallı hayvan işediği yerden pörsümüş marul yiyerek hiç hareket edemeden öylece kafes içerisinde tutuluyordu. Dayanamayıp son kez kasadaki h**** bey’in yanına gittim ki zaten saat akşam 19:00 civarına ulaşmıştı. Yanında 2 buçuk – 3 yaşlarında bir kız çocuğu vardı. Aramızdaki diyaloğu direkt aktarıyorum.

Ben: siz vicdan sahibi birine benziyorsunuz, bakın ne güzel bir evladınız var empati yaparak dinleyin beni lütfen, bu tavşan sabah biz geldiğimizden bu yana o daracık kafeste, bu sıcakta, kendi idrarına bulanmış marulu yiyor, yazık değil mi, vallahi alıp kaçırmayı bile düşündüm dedim gülerek.

H**** bey: alternatifim yok ki, doğru söylüyorsunuz ama nereye bırakayım. Vallahi alın götürün en iyisi, keşke götürseniz. Ben de biliyorum böyle olmuyor.
Ben: evimde kedim var yoksa götürürdüm ama biraz araştırayım uygun bir yuva bulursam söyleyeceğim size.

Evi müstakil olan akrabalarımı aradım, sonunda bir akrabam seve seve kabul edeceğini bahçesinde kullanılmayan geniş bir kümesi olduğunu ve gündüzleri bahçeye çıkarabileceğini söyledi. Tabii aşırı mutlu oldum ve h**** bey’in yanına tekrar gittim. Söylediği şey şu oldu;

vallahi kızıma sordum hayır dedi (kızının yaşı 2 buçuk-3 arası) onun tavşanı, o istemezse veremem. Dakikalarca dil döktüm, tavşanı para karşılığı satın almayı teklif ettim, asla ikna olmadı. Eğitimsiz insanlar kendi yavrularına oyuncak olması için başka bir canlının yavrusunu verirler.

Mekana gelince, her sene tercih etmemizin tek yanı mükemmel denizi, yoksa leş tuvaleti, kapısı kapanmayan kabinleri, aşırı kötü menüleri, suyu akmayan duşları ile zaten tercih edilecek yanı olmayan bir yer ama 3 saat uzaklıktan günü birlik denize girmek için geliyorsanız mecburen bir işletmede vakit geçirmek zorunda oluyorsunuz. Her şey tolere edilir, canlıya eziyet asla!

Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Kuruçeşme Pasha Club'de Rahatsız Edici Hizmet Deneyimi

28 Ekim 2024 14:40

30 Nisan 2024 22:56
Halit sonuçtan hiç memnun değil

15 Haziran 2024 09:18
Yörükali Tesisleri Karanlık Ve Kaotik Tatil Deneyimi: Hayal Kırıklığı Ve Güvensizlik
Gülcan sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2023 23:45