Thr sonuçtan hiç memnun değil

20 Temmuz 2024 10:23

Dikkat! Ölüme sebebiyet verebilirler. Nasıl mı? Biz 7 Temmuz 2024 tarihinde Giresun'dan İzmir'e gidiyorduk. Samsun çıkışında arabamızın debriyajı bozuldu, yolda kaldık. Pazar günü olduğu için Samsun'da bir otelde konakladık, ertesi gün bir tanıdık ve tavsiye üzerine Özel Euro Ford servisine arabamızı götürdük. Sağ olsunlar ilgilenip hemen arızayı tespit edip yapmaya başladılar. Debriyaj bilyesi bozulduğu için bilye, volan, baskı balata set halinde değiştirdiler. Arabayı teslim ettiler. Bir sorun yok dediler artık. Ödemesini yapıp arabayı alıp İzmir'e doğru yola çıktım. İzmir'e kadar herhangi bir sıkıntı olmadı. Tam arabayı park ediyordum, arabanın motoru arabadan ayrılıp yere düştü. Korkunç bir ses geldi. Motor düştüğünde çevresindeki aksamlara zarar verdi. 1000 km gittik, ortalama hızımız 120 km. Allah korusun, bu hızda motor düşseydi canımızdan olurduk. Motorun düşme sebebi tamamen oradaki usta ve çırakların hatasıydı. Şanzıman kulağını, diğer adıyla braketi takarken ve sökerken yağlama yapmışlar. Bu sağlam parçayı bozdular, vidalar tutmadığı için tornaya göndermişler, tel attırmışlar. Sen ustasın, nasıl böyle bir şey yaparsın? Koca motor yükünü bir tele bağlıyorsun, insan canını hiçe sayıyorsun. Madem bozdunuz sağlam parçayı, söyleyin yenisi ile değiştirelim. Motor ve şanzımanı taşıyan parça bu. Aradık durumu söyledik, ne sorumluluk aldılar ne bir özür ne de geçmiş olsun dediler. İnsanda biraz da olsa iş ahlakı, vicdan olur. Aklıma geldikçe uykularım kaçıyor. Manevi olarak bayağı yıprandık. Maddiyatı zaten geçtim. İzmir'deki ustalara dedik, seyir halindeyken düşseydi ne olurdu. Yani diyor, kurtulma şansınız yok. Lütfen hatalarınızla insanların hayatları ile oynamayın. Motor fotoğraflarını paylaşıyorum. Herkes bilsin, görsün; insan hayatı o kadar ucuz olmamalıdır.

Cenk sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2024 15:09

Dostlar Otomotiv (Mersin) Mağdur Etti

02 Eylül 2024 00:23

3A Otomotiv Fren Arızası Sonrası Yaşanan Tehlikeli Yolculuk Deneyimi!

Ab Brklç
06 Temmuz 2025 13:22
3a-otomotiv-fren-arizasi-sonrasi-yasanan-tehlikeli-yolculuk-deneyimi-1.jpg
Kibar sonuçtan hiç memnun değil

Samsun Turbo'da Yanlış Teşhis ve Gereksiz Masraf

04 Ekim 2024 14:28