Ersoy Hastanesi Kurtköy'de Bir Hastanenin Psikiyatri Bölümünde Yaşanan Olumsuz Deneyim

19 Şubat 2024 18:55

Yaklaşık 1 ay kadar önce kendisinden randevu almıştık, annem için. Normalde 30 dakika olan terapi ve muayene süresi daha dolmadan, 10 dakika içerisinde ilacı yazıp bizi gönderdi. Doğru düzgün hastamızın yüzüne bile bakmadan, şikayetlerini dinlemeden, ilgilenmeden hemen ilaç yazdı. Yazdığı ilacın faydasını da göremedik zaten. Daha sonrasında ilacın reçete süresi dolduğu için rapor yazdırmak amacıyla kendisinden önce 19 Şubat 2024 saat 16.45’e randevu oluşturduk çünkü kendisinin saat 17.00 çıkış yapacağı söylenmişti fakat randevu aldıktan 1 saat sonra arandık ve doktorun 16.00’dan sonra izinli olduğu, çıkış yapacağı ve randevunun 15.45’e çekilebileceği söylendi. Bizde bu durumda o saatte yetişemeyeceğimizi belirttik, doktor hanımla telefon görüşmesi talep ettik. Fakat doktor hanımın üslubu bizi çok şaşırttı. Kendisi mesleğine hiç uymayan tavırlar sergiledi “ben psikolog değilim terapi yapmıyorum terapiyi psikologlar yapıyor, ben sadece psikiyatrik muayene yapıyorum” diyerek sesini yükseltti, sonrasında “işim var” deyip telefonu yüzümüze kapattı. Zaten geçen ay gittiğimizde 1500 küsur tl ücret alıp, psikiyatrik muayene bile gerçekleştirmedi, sadece hastamız şikayetini 1-2 cümleyle ifade ettikten sonra hemen ilaç yazdı. Bize ayrılan 30 dakikalık muayene süresi kısa süre içerisinde sonlandırdı. Hastamızın derdini, sıkıntısını dinlemeden 10 dakika içerisinde resmen bizi başından savdı. Sonrasında hastamız ilacı da tedaviyi de reddetti, faydasından çok zararı dokundu. Ailecek hepimiz stres içerisindeyiz, kısacası hepimize travma yaşattı. Hastanenin şikayet birimine durumu bildirdik, telefon görüşmesi kayıtlarımızın incelemeye alınacağını söylediler fakat ben hastaneden olumlu bir geri dönüş alabileceğimi düşünmediğim için CİMER’e ve diğer kurumlara da bu konuyla alakalı şikayet başvurusunda bulundum. Uzman psikiyatr unvanını hak etmeyen F**** O** D******’i hiç kimseye önermiyorum. Çünkü kendisi para ve zaman kaybından başka bir şey değildir.

20 Şubat 2024 17:17 (Şikayetten 22 saat sonra)

Merhaba, bu konuda sizleri dinlemek ve yardımcı olmak isteriz. İletişim bilgilerinizi Hasta Hakları Sorumlusuna ait e-posta adresine gönderebilir misiniz? Sağlıklı günler dileriz.

Seda
Seda
20 Mart 2024 17:33

Şikayet biriminize durumu ilettim ancak telefonda görüştüğüm şahıs (yanlış anlamışsınızdır öyle demek istememiştir böyle yapmak istememiştir kaç senedir bizimle çalışıyor) gibi cevaplar verdi... Bende asla hastanenize yaptığım şikayetten sonuç alamayacağımı bildiğim için hem CİMER'e şikayetimi ilettim hem de buraya yazdım... İnsanlar psikiyatriye gidiyorum derken iyice psikolojileri bozulmasın... Maddi manevi mağduriyet yaşatıyor ve ilgilenmiyorsunuz

09 Ekim 2024 22:02

19 Temmuz 2024 01:20
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

21 Aralık 2023 19:51

21 Ağustos 2023 19:49
Mehtap sonuçtan çok memnun

14 Şubat 2024 13:13
"Hastane oluşan sorunu halletmek için elinden geleni yaptı. Süreçten çok memnun kaldım çok teşekkür ederim."