Sezai sonuçtan hiç memnun değil

Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Tedavi Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyetler

23 Mart 2024 00:36

On bir yıl önce aile baskısıyla zorla Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM servisine alkol kullanımı nedeniyle yatırıldım. O zaman 25 yaşında genç biriydim ve arkadaşlarla ara sıra alkol alıyorduk. Ailemin muhafazakar yapısı nedeniyle kendimi hastanede buldum. Babamın yanında doktor, eve geldiğimde ağzımın koktuğunu anlatıyordu. Doktor, babamın yanında bana 'Doğru mu, cesaretin varsa hayır de' diye sordu. Babam, iki bira içtiğim için beni günlerce eve almadı. Yirmi bir gün boyunca anlamsız şeyler yaşadım. 'Resim yap' diyorlardı, sonra da sanki bir filmdeki gibi bir çember oluşturup 'Ben bir içiciyim' dememizi bekliyorlardı. Diğer insanlarla iletişim kurmak istemediğimde ise 'Bu kişinin psikolojisi bozuk, şu semptom var, bu semptom var' diyorlardı. Durumu insanca anlatmaya çalıştığımda 'Burada olmaktan mutlu değilim, zorla getirildim' dedim. Hayatımda alkolle ilgili ne bir trafik cezası almıştım ne de alkol komasına girmiştim. Uyku sorunum olmadığı halde zorla Seroquel'e alıştırıldım. Terapide, burada yapılan tedavinin başarısını öğrenmek istediğimi söylediğimde hemen dikkat çektim ve sorguladığım için daha ağır ilaçlar verildi. Taburcu olduktan sonra asıl zorlukları gördüm ve dünyanın en büyük hatasını yaptığımı anladım. E-Nabız sistemine bağımlı olarak kaydedildim ve sağlık raporu almak için AMATEM'e sevk edildim. Orada, güvenliklerin önünde idrar testi yapmamı istediler. Herhangi bir suç işlemediğim halde adli bir tedbir uygulanıyormuş gibi davranıldı. 'Sen bağımlısın' denilerek ehliyet almak istediğimde yine idrar testi istediler. Alkol veya madde bırakan birini ne gördüm ne duydum. Diyelim ki bıraktınız, sonra iş bulmak bir problem. Devlet dairelerine başvurmayı unutun. Orada tanıdığım herkes mağdur oldu. Yapılan tedavinin amacı alkol ve madde zararlarını anlatmaktı, ancak bu bilgi zaten herkes tarafından bilinen bir şeydi. Orada yattığım için çok pişmanım ve gördüğüm tedaviyi kayıtlardan silemiyorum. Her yerde karşıma çıkıyor ve bu durum bir sabıkadan daha kötü. Ve bunu size asla söylemiyorlar.

26 Şubat 2025 13:01 (Şikayetten 11 ay sonra)

Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları

07 Nisan 2024 23:07

Erenköy Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Yanlış Test Sonuçları Mağduriyet Yaratıyor

03 Nisan 2025 16:50
Eray sonuçtan hiç memnun değil

Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM'de  Kötü Muamele!

15 Kasım 2023 08:54

Haksız İdrar Testi Ücretleri Ve Mağduriyet

14 Ocak 2025 13:36
Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

Hastane Tedavisi Sonrası Annemin Durumu Kötüleşti