Enes sonuçtan hiç memnun değil

01 Şubat 2024 13:58

Merhabalar, size EduGlobal yurt dışı eğitim ve danışmanlık şirketi tarafından yakın arkadaşım ve benim nasıl mağdur olduğumuzdan bahsedeceğim. Bunlardan başlamadan önce, work and travel, dil okulu veya yabancı ülkelerdeki herhangi bir etkinlik için aracı kurum veya acente olarak tercih edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim. Ben ve arkadaşım mağdur olduk. Sizlerin mağdur olmamanız adına bu süreci paylaşacağım. 2021 yılı Eylül ayında ilk ön kayıt ücretimizi yatırdık ve 2022 yılında work and travel programına katılmak için gerekli görevleri tamamladık. Bize iş onayımız gelmemesine rağmen, eğer ücreti ödemezsek içerideki ön kayıt paranızı alamayacağımız ve sürecimizin bu şekilde tamamlanacağı söylenerek zorlandık ve tüm ücreti, 3095 USD'yi, iş seçimimiz olmadan yatırdım. Eduglobal tarafından iş seçimi konusunda 'o bu şu' denilerek zaman geçirildikten sonra bir iş teklifiyle geldiler ve kabul edildiğimi söylediler. Tüm şirketler Aralık aylarının sonunda iş seçimlerini tamamlarken bizim sürecimiz neredeyse Şubat ortasında tamamlanabildi. Asıl süreç ve mağduriyet bundan sonra başladı. Eduglobal şirketi, vize ücreti olan 195 USD (vize + servis) için vizeyi kendilerinin alacağını ve sorumluluğu üzerlerine aldıklarını belirterek ücret talep etmişlerdi. Ancak benim ve arkadaşım için vize randevusu alamadılar. Diğer şirketlerle giden arkadaşlarımın tamamı vize randevusu almışken, bizim Whatsapp grubumuzda birçok kişi gibi vize randevusu alınamadı. Süreç burada başladı ve 2022 yılı yazına doğru Amerika programına katılamayacağımız kesinleşti. Bize ücret iadelerinin Aralık 2022'de yapılacağı söylendi. Ancak, vize randevusu alamayan Eduglobal, 400 USD kesinti yapacağını ve ancak bu şartı kabul edenlere ödeme yapacağını belirtti. Paramızın en azından diğer kısmını kurtarmak için kabul ettik. Aralık 2022 sonu geldiğinde ne ödeme yapıldı ne de para iadesi gerçekleşti. Sorularımıza ve aramalarımıza 'Parayı hesaplara yatırdık, size geçmesi bir haftayı bulabilir' yanıtını aldık ancak para yatırılmadı. E*** G****, şirket yetkilisi, 2022 Mart'tan sonra telefonlarımızı açmadı ve mesajlara bile dönmedi. En son avukata başvurduk ve icra süreci devam ediyor. EduGlobal ile ilgili süreç hakkında yaşadıklarımız bunlardır. İcra eklerini paylaşacağım.

Abdurrahman
Abdurrahman

Merhaba icra takibi sonrası alacağınızı alabildiniz mi?

Gökben

Enes bey sakıncası yoksa sizinle iletişime geçebilir miyiz? Aynı süreçlerden geçiyoruz bizde. Sizden fikir almak isteriz.

Gökben

Enes Bey bizde aynı süreçteyiz. Defalarca yenilenmesine rağmen en son geri ödeme tarihimiz sondu. Ama yine paramız yatırılmadı.

22 Ağustos 2024 16:53
Aynur sonuçtan hiç memnun değil

Success Yurt Dışı Eğitim Work And Travel Başvurusunda İletişim Sorunu Ve Mağduriyet

28 Mayıs 2025 20:11
Enes sonuçtan hiç memnun değil