e-Devlet (Turkiye.gov.tr) Askeri Para Cezası Şikayeti

24 Ocak 2024 18:47

E-devlete vergi borcum 6178 TL olarak askerî para cezası şeklinde yazıyor. Araştırdığımda yoklama kaçağı cezası olduğunu gördüm. 19 yaşında yoklama kaçağı olarak görünüyormuşum. Askerlik şubemi arayıp durumu anlattım ve 14 bin tl daha borcum olduğunu öğrendim. Toplam da 20 bin tl borcum vardı. Askerlik şubem bana CK2 belgesini çıkartmamı söyledi. En yakın askerlik şubesine götürdüm ve orada sisteme yüklettim. Sisteme yüklenen 14 bin tl borç, e-Devlet'te gözükmediği için direkt silindi. 6178 TL borcun iptali için evraklar vergi dairesine gönderildi. Ancak borcum hâlâ e-Devlet'te gözüküyor. 1 hafta oldu, ne zaman e-Devlet'ten bu borç silinir merak ediyorum.

Yorumlar (5)

Huseyin
Huseyin

Muayene oldum banka hesablarina bloke koymuşlar askerlik para cezası durumunda ne yapabilirim

Yusuf

Okul okuyorsan okuduğunda dair belge okulun bitiyse tasktikanmeni alıp askerlik şubesine git orası yardımcı olmazsa kütüğün nerede yani nereliysen o memleketi askerlik şubesini ara sana güncel borcunu söylüyorlar son çare dilekçe verip yasal olmayan askerlik cezası iptal etmek istediğine dair bir dilekçe gönder borç iptal olursa bloke kalkar yani o borcu sildirmeden bloke kalkmaz

Serhat

Ceza geldi sebepsizce sen nereye dilekçe yazdın tam olarak sağ ol

Serhat

Bende kaçak gözüküyomuşum sözde yoklamamı oldum ama cezayı yedim yine sen naptın reis nasıl iptal ettin yardımcı olur musun

Yusuf

Kardeşim ceza gelir gelmez dilekçe yaz ben yazdım kabul edildi dilekçem bana yazdıkları ceza yasal olmadığından dolayı kazandım para ödemedim.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

E-Devlet Yanıltması: Tecil Sorunu Ve Ek Ceza Şoku

23 Şubat 2025 10:10
Burak sonuçtan hiç memnun değil

E-Devlet | Turkiye.gov.tr Yanlış Bilgi Yüzünden Mağduriyet

19 Mart 2025 14:54