Klinikte Profesyonellikten Uzak Ve Küçümseyici Tavır

15 Ekim 2024 20:57

Arkadaşımla birlikte, cilt problemlerimize yönelik çözüm arayışımız doğrultusunda B**** Y*******’ın kliniğinden 5 Ekim saat 10:30’da randevu aldık. Muayenede, doktor hanım cildimiz için Emface isimli bir uygulamayı önerdi. Bu uygulamanın, 1-2 hafta aralıklarla 4 seans şeklinde yapılması gerektiğini belirtti. Başlangıçta doktorun tutumu son derece olumlu ve ilgisi yerindeydi. Ancak, doktorun tavrı, işlemi yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızlık gösterdiğimiz anda dramatik bir şekilde değişti. Görüşmede işlemin detaylarını tam olarak anlamaya çalıştığımız için birkaç soru sorduk. Bu noktada doktor hanım, birden bire "Çıkmam lazım, çok vakit harcadım" tarzında sert ve soğuk bir tavır sergilemeye başladı. Bizimle konuşurken, sanki zamanını boşa harcadığımızı ima eden bir tutum içine girdi. Bu ani tutum değişikliği, bizi oldukça rahatsız etti ve kendimizi baskı altında hissettik. İlk seansı gerçekleştirdik ve toplamda 20.000 TL ödeme yaptık, ancak bu ödeme karşılığında bize herhangi bir makbuz veya fatura verilmedi. Ancak yine de, doktorun başlangıçtaki tutumuna güvenerek tedaviye devam etmeye karar verdik. 12 Ekim 2024 tarihinde ikinci seans için kliniğe gittiğimizde, Emface uygulaması hakkında internette olumsuz yorumlar okuduğumuzu ve tedaviye devam edip etmeme konusunda emin olmadığımızı belirttik. Amacımız, bu yorumlar hakkında doktorun görüşünü almak ve aklımızdaki soru işaretlerini gidermekti. Ancak, doktor hanım yine beklenmedik bir şekilde olumsuz ve küçümseyici bir tavır sergiledi. Kendisi bu endişelerimize karşılık olarak, "Yorumları yapanlar sizin gibiler, hatta daha aşağı lise mezunu kişiler. Ben zaten sizin gibi kişilere işlem uygulamam. Her hafta sizinle uğraşamam, zaten sarkmışsınız" gibi son derece kırıcı ve profesyonellikten uzak ifadeler kullandı. Hiçbir şekilde böyle bir küçümseme ve hakarete maruz kalmayı beklemiyorduk. Sonuçta, sağlık alanında hizmet alırken, etik ve profesyonel bir yaklaşım beklemek en doğal hakkımızdır.
Bu nedenle, yaşadığımız bu olumsuz tecrübenin etik ve hukuki açıdan incelenmesini, B**** Y*******’ın profesyonellikten uzak tavrının değerlendirilmesini ve ödediğim 10.000 TL’nin iadesi talep ediyorum.

Esma
Esma
05 Aralık 2024 23:34

B**** y******* Kliniği’nde almış olduğum hizmetle ilgili yaşadığım olumsuzlukları daha önce tarafınıza iletmiş bulunuyorum. Ancak bu süreçte, para iadesi talebime ilişkin gelen geri dönüşte, iadenin yorumumu kaldırmam şartıyla yapılacağı belirtilmiştir. Bu yaklaşım, hasta hakları ve etik değerler açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Şikayetim gerçek deneyimlerime dayanmaktadır ve tamamen dürüst bir şekilde yazılmıştır. Yorumum, hizmet almak isteyen diğer bireyleri bilgilendirme amacı taşımaktadır. Bu tür bir yorumun kaldırılmasını şart koşmak: 1. Hukuki Açıdan: İfade özgürlüğümün ihlalidir. Yorumlarımda herhangi bir hakaret veya iftira bulunmadığı gibi, yaşadığım deneyimi açık ve objektif şekilde dile getirdim. 2. Etik Açıdan: Para iadesini yorumumu kaldırma şartına bağlamak, hem etik dışı hem de hasta güvenini zedeleyen bir yaklaşımdır. Hizmet sürecinde yaşadığım olumsuz deneyimler nedeniyle, daha önce belirtmiş olduğum 10.000 TL ödemenin iadesini talep ediyorum. Ancak, bu iadenin yorumumu kaldırma şartına bağlanmasını kabul etmiyorum. Sağlık hizmeti alan bireyler olarak, etik ve profesyonel bir yaklaşım beklemek hakkımızdır.

Doktorun Değişen Tavrı Ve Olumsuz Deneyim

16 Ekim 2024 12:49