Diyanet İşleri Başkanlığı Sülaymaniye Camii Görevlileri

10 Nisan 2024 07:06

Türkiye'nin en güzide camisi olan Süleymaniye Camii'ne Ramazan Bayramı namazı için geldik. İnanıyorum ki Türkiye'nin her yerinden burada namaz kılmak için gelenler var. Ve yine inanıyorum ki herkes benim gibi hayal kırıklığına uğradı. Sabah namazı öncesinde Yasin-i Şerif okuyan kişi, uykulu ve sersem bir şekilde adeta dalga geçer gibi okuyordu. Sabah namazını kılan imam efendi, haşa, sarhoş gibi kıldırıyordu ve üzerine bir de vaaz veriyordu. Ne anlattığı, nasıl anlattığını lütfen açın kayıtlardan bakın. Ne hitabet var, ne bir konu bütünlüğü var, ne de işinin ehli biri; her anlattığı cümleden apaçık ortaya çıkıyor. Koca Süleymaniye Camii'nde, bayram günü koca İstanbul'da bir tane vaaz verecek adam yok mu? Hitabeti, sesi güzel olan bir tane insan yok mu? Her şeyi anladık, koca İstanbul'da vereceği vaaza vakıf, önceden hazırlanıp, gelecek insanların anlayacağı şekilde anlatacak bir tane Allah'ın kulu yok mu? Türkiye'nin her yerinden gelip Süleymaniye'de bayram sabahını karşılamak isteyenlere bu işkenceyi yaşattığınız için vebale girdiğinizi düşünüyorum. İstanbul Müftülüğü ve yetkililerin dikkatine.

03 Mayıs 2024 09:58

27 Ekim 2023 15:02