Garanti Kapsamında Olmasına Rağmen Kombi Değişimi Reddedildi

Gülseren
17 Ekim 2024 14:14

28.11.2019 tarihinde almış olduğum 6 yıl garantili Daikin 24KW tam yoğuşmalı ndc kombim uzun süredir (yetkili servis tarafından yapılan yıllık bakımdan sonra) arıza veriyordu. Kombiden durduk yere su geldi, yetkili servisi defalarca gelip baktığı halde sorun giderilemedi. Yaklaşık 2 aydır kombi kapalıydı, termosifon kullanıyordum. Kapalı halde olan kombiden 14.07.2024 tarihinde birden bire tekrar su geldi ve durmadı. Yetkili servise pazar günü olmasına rağmen WhatsApp'tan durumu bildirdim. Termosifondan su geldiğini ve vanaları kapatmamı söyledi. 15.07.2024 tarihinde yetkili servis geldi baktı. Bana yeni kombi satın almamı söyledi. Garanti süresi dolmadığı halde bana böyle bir öneri sundu. Yetkili servis görevlisi tuttuğu raporu genel müdürlüğe, Daikin' a bildirdi. Raporda "plakalı eşanjör pompa bağlantı yeri kırılması ile plakalı eşanjör yerinden çıkmış ve vida pompa içerisinde kırılmıştır. Bu sebeple pompa ve eşanjör değişimi gerekmektedir" yazılmıştır. Ben garanti kapsamında olduğunu söyleyince tutulan raporla hiç alakası olmayan "suyun sertliğinden, kireçli olmasından dolayı garanti kapsamına giremeyeceğini belirtti. Gerek ürün tanıtım broşürlerinde gerek satın aldığım bayi tarafından ürün tanıtımı esnasında 6 yıl tam garantili olduğu belirtildiği halde garanti süresi dolmamış kombim yetkili görevli tarafından parçaları çıkartılmış ve o şekilde bırakılmıştır. Bu durumu Daikin genel müdürlüğüne iletmeme rağmen geri dönüş yapmadılar. Daikin müşteri hizmetlerini de aradım yine geri dönüş yapılmadı. Bu durumu kabul etmiyorum ve kombimin garanti kapsamında olduğu için yenisiyle değişimini talep ediyorum. Mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğini rica eder iyi çalışmalar dilerim.

17 Ekim 2024 14:37 (Şikayetten 23 dakika sonra)

Ali
Ali

Hiç boşa uğraşma git Tüketici Hakem Heyeti'ne ver.

Vedat
Vedat

Vallahi Daikin alacaktım hatta 2 adet şikayet var com sayesinde vazgeçtim. Sorunun kaynağı bence ürün değildir diye düşünüyorum. Sorunun asıl sebebi Yetkili Servisler, tamamen bilinçli olarak ürünleri yapmak yerine daha çok çabuk bozulsun ki bize daha çok iş çıksın anlamında geliyor bana...

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Daikin Kombi Garanti Kapsamı Ve Servis Sorunları

Hüseyin
25 Kasım 2024 23:58

25 Ekim 2024 10:04
Kadir sonuçtan memnun

Daikin Kombi 24 Günde Arızalandı: Ürün Değişimi Talep Ediyorum

Kadir
08 Ocak 2025 04:09
"Öncelikle Telefonla arayarak, Daikin adına puanlama talep eden ve maaşlarının buradaki puanlamadan etkilendiğini söyleyen değerli çalışanların, bu şekilde çalıştırılmasını kınıyor; bu platformdaki puanlamadan bile medet umarak, çalışanlarını cezalandıran Şirket Sahiplerine dönüp kendi karakterlerine bakıp öncelikle onu puanlamalarını tavsiye ediyor, işini yapmaya çalışan Leyla hanıma da (şimdilik) teşekkürler ediyorum."

Daikin Kategorileri