Zeki sonuçtan hiç memnun değil

Frenlerde Titreme: Yeni Araçta Disk Sorunu

31 Ekim 2024 17:29

Ocak 2024 tarihinde teslim aldığım Citroen C4x aracım 3. Ayında ortalama 2 bin kilometrede iken yaptığım ilk uzun yol sürüş esnasında fren yaptığımda ön tarafında titreme olması şikayeti ile aracı satın aldığım bayiyi aradım, bayideki arkadaş araç daha sıfır parçalar birbirine alışıyor zamanla geçer eğer geçmezse gelirsiniz deyip deyim yerindeyse sorunu geçiştirdi. Genelde şehir içi ve düşük hızlarda kullandığım için bir daha sorun hissetmedim. Bu ay şehir dışına çıktım ve titremenin daha da arttığını fark etmem üzerine bu kez Dudulu Can servisinden 30.10.2024 tarihine randevu aldım. Aracı kontrol ettiklerinde ön disklerin bitmeye yakın olduğunu kısa sürede değişmesi gerektiğini bununda garanti kapsamında olmadığını söylediler. Aracım daha 10 aylık. Servis bu konuda çok geri dönüş aldıklarını ancak Stellantis'in olumsuz dönüş yaptığını iletti. Ben her yıl disk değiştirerek mi bu aracı kullanacağım? Bu konuda mağduriyetimin giderilmesi talep ediyorum.

Murat
Murat

Araba satıcılarının zulmüne rağmen arabacılığı bırakamıyoruz. ÖTV si, MTV si, KDV si, benzin ÖTV si, sigortası, kaskosu, lastiği, yağı, suyu, trigeri, devir-i daimi, taş sıçraması, göçüğü, yıkaması, diski, balatası, hidroliği, kavraması, mekatroniği, dolusu, seli, dur-kalk sinir harbi trafiği, trafik kazası, trafik cezası, dahası dahası... Bu arabacılık sigara, alkol gibi tam baş belası. 4 arabanın kapladığı alana 1 otobüs sığar. 4 arabada 8 kişi, 1 otobüste 80 kişi seyahat eder. Trafik onda birine düşer. Allah, Vatanımıza toplu taşımacılığı hakim kılsın inşallah. Yoksa bu bireyselcilik başımızı yiyecek.

Şikayeti Çözüldü

Mart 2024 tarihinde aldığım c4x aracımda da aynı sorunu yaşamıştım. Bayrampaşa Çetaş servisi bana; Citroen 6 ay ve 10bin km disk garantisi veriyor demişti bu sebepten 6. Ayını doldurmadığı için garantiden değişim yaptırdım. Bu araçlarda ön disk sorunu fabrikasyon hatalı. Bir çok c4x araç sahibi bu sıkıntıyı yaşıyor.

Emrah
Emrah

Balata serviste değişince yine aynı disk markası takılmıyor mu? 10.000 km de bir disk mi değişecek? Eğer kendimiz farklı bir marka disk alıp taktırsak garanti bozulur mu? Bilginiz var mı?

Nurettin sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4X Fren Sorunu Ve Yetersiz Garanti Desteği Mağduriyeti

Nurettin
08 Mayıs 2025 08:53
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4X Fren Sorunu Ve Garanti Kapsamında Destek Eksikliği

Ömer
20 Haziran 2025 12:06
Hakan sonuçtan çok memnun

Citroen C4x Fren Disk Arızası

23 Eylül 2024 18:29
"Değişimin garanti kapsamında yapılacağını ilettiler. Bu süreçte bana yardımcı olan Citroen personeli Nazlı hanıma çok teşekkür ederim."