Citroen Ürettiği Kusurlu Araçlarının Arkasında Durmuyor

İbrahim
07 Ocak 2024 22:50

2023 Temmuz ayı başında İstanbul Şerifali Can Otomotiv'den muafiyetli C3 Aircross 1.2 puretech motor otomatik şanzıman Shine paket araç aldık. Araç 3181 km'de iken motor suyu eksiltmesi sebebiyle Can Otomotiv'e götürdük ve hararet yükselince aracı bıraktık. Ertesi gün servisten arayarak sorunun tespit edildiğini bildirdiler; aracın şanzıman soğutmasının devreye girmemesi sebebiyle şanzıman yağının devirdaim suyu ile karıştığını ve şanzımanın komple değişmesi gerektiğini belirttiler ve değişim için onayımı sordular. Şanzıman değişimine onay vermedim ve Citroen Türkiye iletişim merkezini arayarak konunun ayıplı mal olduğunu beyan ederek aracın tamamen değiştirilerek sıfır araç verilmesi talebinde bulundum. Yaklaşık 1,5 ay sonra Can Otomotiv'den aranarak, süreç içinde bana hiçbir bilgi verilmeden, onayım veya imzam olmadan aracın şanzımanının değiştirildiğini söyleyerek aracı teslim almamı istediler. Benim onayım olmadan ve bilgim dışında şanzımanın değiştirilmesini kabul etmediğimi, Citroen iletişim merkezine tamamen yeni araç talepli dosya açtığımı söyleyerek aracı teslim almadım. Citroen Türkiye iletişim merkezinden yaklaşık 3 hafta önce aranarak araç değişim talebimin olumsuz sonuçlandığını ve bana 2 yıllık tam servis paketi teklif edildiğini, ancak bu teklifi de reddettiğimi bildirdiler. Aracı teslim almadan, araç değişim talebimi yineleyerek avukatım aracılığıyla noterden ihtarname gönderdim ve sonuç değişmedi. Şimdi ise gerekli hukuki haklarımı kullanarak yolumuza devam edeceğiz.

profile profile profile

Ne oldu bir gelişme var mi?

Esra
Esra

Ben de 2024 c3 Aircross aldım. Daha iki aylık araç iki kez yolda kaldı. Servis ne ikame araç veriyor ne de arıza buluyor. Araç üretim hatası belli ama bakalım biz ne zaman davalık olacağız. Pişman oldum. Citroen araçların arkasında durmuyor haklısınız.

Erhan
Erhan

Citroen pişmanlıktır dışarıda 2.000 TL'lik bakımı 10 bin tl yapar araç garantili diyorlar basit bir şeyde kesinlikle hatayı kabul etmezler hep bir bahane 2022 Citroen jumper aracım daha 40 binde termostat arızalı kullanıcı hatası diyorlar hukuki süreç başlattım

Oya
Oya

Merhaba, hukuki süreciniz nasıl sonuçlandı?

Tan sonuçtan hiç memnun değil

05 Nisan 2024 20:53

Citroen C3 Aircross Ayıplı Ürün

Gamze
12 Ağustos 2024 16:34
Cem sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Vites Kutusu Arızası

02 Nisan 2024 00:51