Erbil sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C3 Aircross: Bakım Sonrası Yağ Sensörü Arızası Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Erbil
22 Aralık 2024 22:09

2021 yılında 0 km Citroen C3 Aircross araç satın aldım. Yaklaşık 2 ay önce 39000 km de iken bakım için servise götürdüm. Daha önce internetten araştırdığımda, 1.2 puretech motorların triger kayışı motor yağı içinde hareket ettiği için aşınmakta ve erken dönemde kopabilmektedir. Bu nedenle kendi talebimle motor yağı ile birlikte triger kayış değişimi de yaptırdım. Toplam 21500 ₺ masraf ödedim. Aracı teslim aldıktan birkaç gün süre sonra yağ lambası yanmaya başladı. Arada sönüp tekrar yanıyordu. Aracı servise götürdüğümde arıza tespiti için aracın kalması gerektiği söylendi. Aracı bıraktım. Birkaç gün sonra telefonla arandım. Aracın motor yağı seviye sensörünün bozulduğunu ve 8400₺ masrafı olduğu söylendi. Citroen müşteri hizmetlerini aradım. Bakım sonrası bu durumun meydana geldiğini ve yağ ile ilgili bir parça olduğu için (yağ ve triger değişimi esnasında sensörün başına bir iş geldiğini düşünüyorum) garanti kapsamında değişim talep ettim. İki gün sonra aradılar, bunun mümkün olmadığını, yalnız müşteri memnuniyeti için 4000₺ indirim yapabileceklerini söylediler. Toplamda 30000 ₺ civarında masrafım çıktı ve sadaka niyetine 4000₺ indirim önerdiler. Tabii ki kabul etmedim. Aracım 9 gündür serviste bekliyor. Citroen markası müşterisinin ve araçlarının arkasında durmuyor ve mağdur ediyor. Henüz aracım üç yıllıkken ve özenle kullanmışken ve her nedense bakım sonrası hem de yağ ile bir arıza çıkması ve sorunu tamamen benim üzerime yüklemeleri manidar. Önceki aracım 7-8 yıllıkken arıza çıkarmaya başladığında erken çıkardığını düşünüyordum. Citroen'i gördükten sonra hem araç hem servis hem de distribütörün ne kadar kötü olabileceğini anladım. Zaten buradaki şikayetlere bakarsanız ne kadar sorunlu bir marka olduğunu göreceksiniz. Bundan sonrası için ne kendim ne de etrafımdaki hiç kimseye markayı önermeyeceğim. Başkalarının da benim gibi sorun yaşamasını istemem.

Citroen 2021 Model 50.000 Km Servis Bakımlı C3 Aircross Aracım Yolda Bıraktı

Hakan
25 Haziran 2024 12:43

Erkan
17 Haziran 2024 21:26
Citroen C5 Aircross Garanti Ayıbı, Merak Edenler Mutlaka Okusun

Citroen İzmit Çetaş Da İnsan Muamelesi Görmedim.

Muammer
24 Temmuz 2024 09:35