Cherry Tiggo 7 Pro İle Güvenlik Sorunları Ve Yetersiz Destek

04 Temmuz 2024 11:46

2024 yılı Mart ayında Cherry Tiggo 7 Pro aldım. Arabadan memnundum. Kurban Bayramı sonrası Yalova'dan İstanbul'a dönerken (22 Haziran'da sabah erken saatlerde) araç 1650 km'de iken arabadan ses gelmeye başladı. Sağa çekip aracın altını ve lastik havalarını kontrol ettim. Bir sorun yoktu. Yine de 7/24 Cherry yol yardımını aradım ve sorunu anlattım. İki ayrı cep numarasını kaydettiler ve teknik personele bağlayacaklarını söylediler. 5 dakika kadar hatta beklettikten sonra "Sesinizi alamıyorum" numarası ile görüşmeyi sonlandırdılar. Ve daha sonra da aramadılar. Mecburen hızımı azaltarak ve otobana çıkmayarak D100'den devam ettim. Bir ara ses çok arttı ve o esnada yanımızdan geçen araç sol ön tekerleği işaret etti. Durup baktığımızda sol ön tekerlekteki 3 bijonun yerinde olmadığını gördük. Seyyar yol lastik yardımı çağırdık. Lastikçi geldi ve bütün bijonları kontrol ettirdik. Lastikçi bütün bijonların tam sıkılmadığını, gevşek olduğunu söyledi ve diğer tekerleklerden birer bijon alarak sol ön tekerleğe taktı. Bütün bijonları sıktı. Teşekkür ederek ve 1000 TL vererek yola devam ettik ve İstanbul'a geldik. Yaşadığımız olayı ve yol yardımı sorununu Cherry Türkiye'ye mail atarak anlattım. Cherry Türkiye duvar. Herhangi bir arama veya geri dönüş olmadı. Aracı aldığım Mengerler İstanbul şikayet birimi ile görüştüm. Notlarını aldılar ve hem şirkete hem de Cherry Türkiye'ye konuyu aktarıp geri dönüş yapacaklarını söylediler. Mengerler de duvar. Herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Sanki bu olay hiç yaşanmadı ve biz kaza tehlikesi atlatmadık! Üstelik ben konuyu sosyal medya platformlarına aktarmadım ama adamlar duvar. Sorularım var: 1. Bu araçlar müşteriye teslim edilirken yapılan kontroller kağıt üstünde mi yapılıyor? 2. Cherry 7/24 yol yardımı ne işe yarar? 3. Mengerler herhangi bir sorumluluğunun olmadığını düşünse bile müşteri memnuniyeti açısından geri dönüş yapması gerekmez miydi? 4. Acaba araç teslim edilirken başka kontrolleri de bijonlar gibi mi kağıt üstünde yapıldı? 5. Şimdi ben bu arabaya nasıl güvenip otobanda şehirlerarası yol gideceğim? 6. Mengerler ve Cherry Türkiye, müşterisinin yaşadığı bu olumsuz ve tehlikeli deneyimden sonra bir şey yapmayı düşünüyor mu? Herhangi bir masrafın karşılanması şeklinde maddi bir talebim olmadığını belirteyim. Ama araca tekrar güvenebilmek için teslim öncesi yaptıkları kontrolleri tekrarlamalarını ve bu olumsuz deneyim sonrası aracı kontrol etmelerini beklemem çok büyük bir beklenti mi?

profile profile
04 Temmuz 2024 13:30 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, Cihangir T. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

08 Temmuz 2024 10:53

Merhaba, Yetkili departmanınızdan hala bir dönüş olmadı. Aracı kontrol ettirmeyi düşünmüyor musunuz? Araca güvenim sarsıldığı için hala kullanamıyorum. Şikayetime 1 saat gibi kısa bir sürede dönüş yapan Cherry Türkiye yetkili departmanlarının müşteri ile ilgilenip ilgilenmediğini takip etmiyor mu? Hassasiyetinizi istirham ediyor ve bekliyorum.

08 Temmuz 2024 14:08

Merhaba, Cihangir T. Şikayetiniz yetkili birimlerimiz tarafından incelenmeye devam etmektedir. Süreç sonuçlandığında size geri dönüşte bulunacağız. İyi Günler. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

22 Temmuz 2024 10:49

Sayın Cherry Türkiye, İlk şikayetimi 4 temmuzda yaptım. Çok hızlı bir şekilde cevap vererek yetkili departmanlarınıza ilettiğinizi belirttiniz. Dönüş olmadığını belirttiğim mesajıma yine çok hızlı bir şekilde dönüş yaptınız. Bu mesajın tarihi 8 Temmuz. Bugün 22 Temmuz. Ben sizden hayatımı tehlikeye attığınız için davacı olmadım. Yaptığım masrafları talep etmedim. Çektiğim çile için tazminatta bulunmadım. İstediğim sadece araca olan güvenimin tekrar oluşması için teslimde yapılan kontrollerin tekrar yapılması ve 3 bijon olmadan bir süre yol aldığı için herhangi bir sıkıntı olup olmadığını kontrol ettirmeniz. Yol yardımının beni sallaması hususu sizin kendi iç sorununuz olup onunla ilgili gerekli incelemeyi isterseniz bir yıl içinde tamamlayın, beni ilgilendirmez. Sadece 1650 km. Deki aracımı 22 hazirandan beri kullanmamamın sizin için bir ayıp ve utanç olduğunu anlamanız gerektiğini düşünüyorum. Bu arada şikayetime hızlı dönüşlerinizi göz önüne aldığımda şu ihtimallerin olduğunu düşünüyorum; 1. Ya siz de 7*24 yol yardımınız gibi beni sallıyorsunuz, 2. Ya da yetkili departmanlarınız sizi ciddiye almıyor ve sizi sallıyor. Lütfen markanızın daha fazla zarar görmemesi için hassasiyet gösteriniz ve sorunumu gideriniz. Yine hızlı bir dönüşle yetkili departmanlarımıza ilettik cevabı verdikten sonra yine hızlı bir dönüşle yetkili departmanızı arayıp " ne yaptınız " diye takip etmeniz belki sonucu hızlandırır.

01 Ağustos 2024 17:54

Merhaba Cihangir T. Şikayetinizin çözüm süreci teyidi için sizleri aradık ancak ulaşamadık. Dilerseniz numaralı hattımızdan destek olabilmemiz için tarafımıza ulaşım sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

Hüseyin
Hüseyin

Chery pişmanlıktır.

Chery Bayisi İle Yaşanan Tekerlek Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Gökhan
04 Ocak 2025 19:40
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Chery Tiggo 7 Pro: Fren Sorunu Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Yusuf