Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Çelik Motor Kia Adana Bayi Kavi Otomotiv Hasarlı Sıfır Araç Satış Mağduriyeti

12 Haziran 2024 00:28

Mart ayında Kia Sportage almak için Adana bayisi Kavi Otomotiv'i aradım ve hazırda bir tane olduğunu ancak nakliye aşamasında sağ ön çamurluk hafif sürtmeden kaynaklı lokal boyalı olduğunu, ufak bir indirim ile satabileceklerini söylediler. Fotoğraflardan sürtmenin çok fazla olmadığını ve yapılan işleminde lokal boya yapıldığını söyledikleri için kabul ettim ve Ankara’dan Adana'ya gittim. Araç teslimatından sonra eksper yaptırdım. Aracın çamurluğu lokal boyalı değil tam aksine komple boyalı, ayar cıvataları ile oynanmış sök tak işlemli olduğunu belirttiler. Bayiye dönerek Eksper raporunu gösterdim ve söyledikleri gibi lokal boyalı değil bir parça tam boyalı ve işlemli çıktığını, aracın tam kusurunu gizleyerek doğruyu söylemediklerini bundan dolayı da zarara uğrayacağımı bu konudaki mağduriyetimin giderilmesini istedim. Bayi müdürü çok kaba ve ticaret ahlakına sığmayacak bir şekilde 20 senedir bu işin içinde olduğunu benim bu işleri bilmediğimi lokal boya ile tam boyanın aynı şey olduğunu sök tak işleminin önemli olmadığını, mahkemeye gidip hakkımı orada arayabileceğimi, aşağılar tavırda otobüs paramı verebileceklerini söyledi. Daha sonrasında da birkaç defa bayi müdürü telefonu yüzüme kapattı. Bir gün sonra el freni arızası nedeniyle Ankara'da servise gittim. Serviste ikinci şoku yaşadım. Sıfır km Aracın garantisi fatura satış tarihi ile başlaması gerekirken bu aracın garantisinin 7 ay önce başlamış olduğunu öğrendik. Yaşadığım iki mağduriyet üzerine Kia Distribütörü Çelik Motor'u telefonla müşteri hizmetlerini ve yazılı olarak mail üzerinden defalarca müracaatta bulundum. Çelik Motor, gerçek hasar durumunu bayinin kabul etmediğini, garanti konusunda da ilerde bir şey olursa bayi yardımcı olacakmış. Elimde bayinin imzalattığı lokal boyalı evrak ve Eksper raporunun olduğunu bu konuda Çelik Motor'da yetkili bir kişi ile görüşme isteğimi reddedip sadece bayinin cevabını sözlü olarak iletebileceklerini söyleyip konuyu kapatmaya çalıştılar. Yazılı cevap istediğimi de kabul etmediler, Çelik Motor'un yaptığı tek şey bayiden gelen cevabı sözlü olarak iletmekten başkaca hiçbir şey yapmadılar. Bayi hasarlı ve garanti sorunlu bir araç sattı ve çelik Motorda bayinin insafına bırakarak buna göz yummuş oldu. Şimdi anlaşıldı Kia'nın satış rakamlarında neden en sonda kaldığı. Artık Çelik Motor ve Kavi Otomotiv'den hiçbir isteğim yok. Benimle iletişime geçmesinler. Bu yazının altına da en kısa sürede müşteri ilişkileri yetkilimiz sizinle iletişime geçecektir yazmasınlar.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

13 Haziran 2024 17:49
Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Kavi Otomotiv Adana Kavi Oto Pişmanlığı

31 Temmuz 2024 09:08
Buket sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2023 12:42
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
22 Kasım 2023 00:16
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2023 17:07