Cat Hospital Kedim Vefat Etti

21 Nisan 2024 11:30

Cat hospital kedi hastanesine kedimin sadece idrar tahlili için gitmiştim. Hekime güvenerek önerdiği diğer tüm maliyetli tetkikleri de yaptırdım. Yatış hastası olarak tedavi edeceğini söyledi. Serum ve ilaç gibi bir takım tıbbi müdahalelerinde olacağını da söyledi ancak 17 yaşındaki yaşlı bir kediye bu müdahaleler yapıldığı zaman oluşabilecek komplikasyonlar hakkında bilgi vermedi. Bu kadar yaşlı bir kedinin tek bir dozluk ağrı kesiciyi dahi tolere edememe ihtimalini tecrübeli bir veteriner hekim bilemez miydi? Eğer oluşabilecek komplikasyon ve riskler (ölüm vs.) bana detaylı olarak söylenseydi bu tarz bir tedaviyi kati suretle kabul etmeyecektim. Çok güvendiğim için tedavi olacak zannediyordum ki günde sadece 12 saat kaldığı bu klinikte uygulanan tedavi yüzünden hayvanın durumu giderek kötüye gitti ve dördüncü gün korkunç bir şekilde can çekişerek öldü. Hayvan rahatsız iyi değil dediğimde damar yolu rahatsız etmiş olabilir dediler. Meğer can çekişiyormuş. Tedavinin üçüncü gününde gündüz klinikte olan bu kedinin durumu kritikleşmiş olmasına rağmen gece bana teslim ettiler. 10 dakika sonra Kafesi açıp baktığımda hayvanda tuhaflık vardı ve karnı şişmişti. Gözümün önünde durumu giderek kötüye gidince acilen geri veterinere götürdüm. Diğer hekim arkadaşlar yaptıkları tüm müdahalelere rağmen hayvanı kurtaramadılar öldü. 4 günlük süreçte de sırf kedim sağlığına kavuşsun diye hemen on bin TL'ye yakın bir para ödedim ama Evladım gibi gördüğüm kedimi kaybettim. Tarifsiz bir acı yaşıyorum bu süreçte çok yıprandım. Can söz konusu olduğunda tüm tıbbi uygulamalar ‘özen borcu’ kapsamına girmez mi? Ben veteriner değilim bu yüzden tedavi başlanmadan evvel bana anlayabileceğim bir dille tedaviden yanıt alınamayabilir hatta ölüm bile olabilir denmesi gerekirdi. İletişim eksikliği ve bir iletişim bozukluğu da söz konusu olmuyor mu bu durumda? Çok pişmanım bu yaşananlardan ötürü.

Ceyla
30 Mayıs 2024 18:05

Tedavinin dördüncü günü diyecektim. O anki psikoloji ile hızlı yazarken üçüncü günü demişim. Zaten kedimin durumu ikinci günden itibaren giderek kötüye gitmişti. Kedim 20 Nisan 2024 sabahında yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Çok üzgünüm, içim acıyor.

Boris

Çok üzüldüm bunu okurken. 85% veteriner klinkleri sadece kafasında para, hayvanlar değil o yüzden olduruyorlar, insanların psikolojisini bozup 20k ortalama tl alıyorlar, ve en garip yeri bu olay çok yaygin, ve bunun hakkında hiçbir şey yapılmıyor... Ve bu öldüren veterinerlerin coğu olum belgesi vermiyor. Geçmiş olsun.

Veteriner Hatası: Yanlış Teşhis Ve İhmal Sonucu Kaybedilen Can

25 Aralık 2024 15:13
Sem sonuçtan hiç memnun değil

Veteriner Hataları Yüzünden Kaybedilen Can

12 Aralık 2024 22:03