Ali sonuçtan hiç memnun değil

28 Kasım 2024 01:28

Bayrampaşa Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. bölümünden işletmesini yaptığım iş yerime kaçak elektrik adına ceza yazıldı. Kullanmadığımı, bilgim olmadığını söylüyorum; kanıt gösteremediğim için ceza yazıldı. 3 senedir iş yeri işletiyorum, düzenli olarak faturalarımı yatırıyorum. Sözde kaçak denildiği süre zarfıyla kaçak olmayan süre zarfında faturalarım aynı gelmekte. İstanbul Bayrampaşa kaçak elektrik binasında, kaçak elektrik müdürü R****** Bey, cezayı hemen ödemezsem elektriğimin kesileceğini, ödemeden itiraz edemeyeceğimi bildirdi. Ödemeyi yaptım, itiraz ettim, kabul edilmedi. Tekrar dilekçe yazdım, kabul edilmedi. Tüketici Mahkemesi'ne başvuru yaptım. Bana müdür R****** Bey'in söylediği, cezayı ödedikten sonra faturalarımın karşılaştırılmasını yapacaklarını söyledi. Faturalarım aynı olduğu halde pek oralı olmadı, umursamadı, geçiştirdi. Üslup olarak insanlara yaklaşımı, konuşması rahatsız edici ve Bayrampaşa Kaçak Elektrik Müdürü R****** Bey'in yasa dışı iş yaptığından şüpheleniyorum, incelenmesini talep ediyorum. İş yerimde berberlerin ortalama elektrik faturası kendi faturama göre daha az bir miktarda ve bana buna rağmen kaçak olduğu söyleniyor. İş yerimi açtığım günden beri faturalarım aynı oranlarda. Normal şartlarda Boğaziçi Elektrik, kaçak kullanım olduğu sürelerde gelen faturanın 1 yıllık çarpımıyla ceza yazıldığını söyledi. Şimdiye kadar en yüksek faturam 4000₺ geldiği halde, ödemesi en fazla 48000₺ olması gereken ceza bana 134420₺ olarak yazıldı. Yazılan cezanın fazla olduğunu, incelenmesini talep etmemi, paranın hepsini alamazsan da bir kısmını alırsın dediler. İtiraz ettiğim halde kimse ilgilenmedi. Kaçak elektrik müdürü R****** Bey'in dalga geçer tabirleriyle, sesini yükselterek 'Kullanmasaydın, bir bayram çalışır ödersin' diyerek gülüp geçiştirdi. R****** Bey'in bugün görüşmeye gittiğimde yazılan cezanın çok olduğunu söyledi. Uğraşsan da bir şey olmayacağını söyledi ve sadece ben değil, bütün vatandaşlara yaklaşımı ters, aşağılayıcı bir şekilde. Bugün de şahit olduğum olayda bir vatandaştan kaçak kullandığı için ödeme yapmasını, normalde 10 bin ₺ ama siz bir şeyler yapmadığınız için 15 bin ₺ oldu denildi. Önünde bir pos cihazı, herkese aynısını yapıyorlar. Özellikle R****** Bey'in incelenmesini ve yazılan cezanın incelenmesini talep ediyorum. Saygılarımla.

Yeliz sonuçtan hiç memnun değil

Boğaziçi Elektrik - Bedaş  Tazminat Hakkım Var Ama İnternet Sitesi Kabul Etmiyor

02 Temmuz 2025 21:41
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Beylikdüzü'nde 4 Gün Süren Elektrik Kesintisi Aileyi Derinden Mağdur Etti

12 Ocak 13:16
Selami sonuçtan hiç memnun değil

Arnavutköy’de Düşük Voltaj Sorunu BEDAŞ’tan Çözüm Bekliyor

19 Şubat 01:19

Boğaziçi Elektrik - Bedaş Elektrik Kesintisi

24 Ekim 2025 10:15
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

BEDAŞ’ın Sürekli Ve Uzun Süreli Elektrik Kesintileri Nedeniyle Yaşanan Mağduriyetler Ve Yetersiz Bilgilendirme

14 Ağustos 2025 01:09