Hastane Yoğun Bakımında İhmalkarlık Ve Yanlış Tedavi Sonucu Kaybedilen Hayat

11 Kasım 2024 22:40

Eylül ayı ilk haftasında Annemi, bht Clinic Tema Hastanesi aciline nefes darlığı sebebiyle götürdük. Kısa bir süre nefes açıcı hava ve tedavi uygulandı. Durumu gayet iyi oldu. Sonrasında Yoğun Bakıma yatırılması gerekiyor. Denilerek yatırıldı, siz hiçbir ödeme yapmayacaksınız masrafların tamamını devlet ödeyecek denilerek. Ayakları üzerinde yoğun bakıma yatan Annemi 2 gün sonra entube ettiler. Sonraki süreçte yaklaşık 40 gün gergin ilaçla uyutuldu. Ne zaman ziyarete gitsek uyur haldeydi. Yoğun bakımda hep yetkisiz ve etkisiz yabancı uyruklu bir pratisyen tarafından eksik, hatalarla dolu bir süreç yaşadık. Sonra boğazına nefes alması için trake takılacak denildi. KKB doktoru tarafından boğazına açılan deliğin hatalı olduğu ve tekrar uygulama yapılacağı söylendi. Yani aynı uygulama 2 defa ve hatalı yapıldı ve üstelik ücretini alarak yaptılar. Neden hatalı yapıldığı ile ilgili başhekimlik dahil muhatap bulamadık yeterince bilgilendirilmedik. 50 güne yaklaşınca ve bizim sürekli bilgi almak için zorlamalarımız neticesinde yakın tarihte taburcu edileceği söylendi ve uyandırıldı hastamız. Durumunun gayet iyi olduğu ve boğazındaki aparatın da çıkarılarak taburcu edileceği söylendi. Ancak yoğun bakım doktoru servise almayacağını masrafının çok olduğunu ve devletin burada olursa tedaviyi karşıladığını söyleyerek 1 hafta daha bekletti bizi. Artık baskılarımıza ve sorgulamalarımıza dayanamayıp 31 Ekimde çıkartacağım boğazındaki aparatla dendi. Biz hazırlığımızı yaptık ve ailece umutlandık. 01 Kasım sabahı hastane bizi arayarak taburcu edilmeyeceğini hastanın durumunun kötülediği söylendi 1 gün önce taburcu edileceği tüm organlarının tertemiz olduğunu söyledikleri hasta 1 gün sonra çoklu organ yetmezliği nedeniyle ağırlaştı denildi. Ciğerlerinin su topladığı ve suyun ücret karşılığı alınması gerektiği söylendi, 5 dakikalık ufak bir işlemle suyu alacağız denildi fakat anneme ameliyat yapıldığı ve anestezi verildiğini öğrendik. O operasyondan sonra 24 saat geçmeden annemi kaybettik. Soruyorum 2 gün önce tertemiz oldu. Taburcu edeceğiz. Denilen bir insan 1 gün sonra nasıl vefat ettirildi. Sırf devletten para almak için haftalarca bu insan neden uyutuldu, bu hastanenin yoğun bakımı ölüm kampı resmen. Devletin buraya bir an evvel el atıp kimlerin canının yandığına bakması gerekiyor. Bizim canımız gitti başkaları da yanmasın.

Büşra sonuçtan hiç memnun değil

BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi Bht Clinic Tema Hastane Yoğun Bakım

02 Nisan 2024 16:37
Tünay sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Tedavi Ve İhmalkarlık Mağduru Olduk

10 Kasım 2024 22:58
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Özel Hayat Hastanesi | Bursa Yoğun Bakımdan Erken Çıkış Ve İlgisiz Sağlık Personeli

09 Şubat 2025 18:11

18 Mart 2025 23:15