Dent Ekol Ağız Diş Sağlığı Merkezi Yalan, Haksız Kazanç

25 Kasım 2023 02:52

Yıllar önce Dent Ekol'de ortodonti tedavisi gördüm. Tel takıldı. İki senelik tedavinin ardından tellerim çıkarıldı ve dişlerimin arkasına kalıcı tel takıldı. Ömür boyu da kalabilirdi; kırılmadığı sürece bir sorun olmadığı söylenmişti. Birkaç yıl sonra üst tellerim kırıldığı için çıkarttırmaya gittim. Orada tedavi gördüğüm için çıkarma işleminden ücret almadıklarını söylediler ki zaten tedavinin içinde hepsinin ücreti ödenmişti. Geçtiğimiz günlerde alt tellerim de kırıldığı için çıkarttırmak amaçlı yeniden randevu aldım. Danışma ile konuşurken özellikle burada tedavi gördüğümü ve ücretsiz olduğunu belirttim. Onlar da 'Evet, bizde tedavi olduğunuz için bu işlem size ücretsiz' dediler. Randevu günü gittim ve işleme başladık. Doktorum tellerimin hepsinin kırık olduğunu, sadece iki tanesinin sağlam olduğunu ve o ikisini bırakırsak benim yararıma olacağını, kalan iki adet teli de istediğim zaman gelip çıkartabileceğimi söyledi. 'Tamam' dedim ve işleme devam ettik. Bittiğinde benden 1500 TL istediler.

Burada tedavi gördüğümü ve bana danışmada ücretsiz dendiğini belirttim. Doktorum çok rahat bir tavırla 'Onlar bilmiyorlar, onları muhatap almayın, biz ne dersek o' dedi. Mecburen ödemek zorunda kaldım. Sonrasında yaşanan durumun hiç etik olmadığını fark ederek Ekol Hastanesi'ni arayıp durumu anlattım ve ödediğim ücreti talep ettim. Konuştuğum herkes bana farklı bir şey söyledi. En son Dent Ekol yetkilisi *** Hanım ile görüştüm. Bana ilk olarak danışmanın bilmediğini söyledi. Madem bilmiyorlardı, o zaman bilmediklerini söyleyebilirlerdi. Daha sonra dişlerimde sadece iki adet telin kalmasını bahane ederek 'Siz yenileme işlemi yaptırmışsınız, o yüzden ücret alınmış' dedi. Bunu bana doktorum tavsiye etmişti ve ücrete tabii olacağını söyleseydi eğer, hepsinin çıkarılmasını talep ederdim. Doktor bey kendisi de işlem sonunda 'çıkartma işlemi ücretli' demişti, 'yenileme' diye herhangi bir kelime konuşma içerisinde geçmemişti. Bahane ararken bu sefer de hiçbir kurumda ücretsiz işlem yapılmadığı söylendi, tedavimin üzerinden uzun süre geçtiği, birkaç yıl önce gitseydim ücretsiz olacağı söylendi. Önemli olan zaten ücretsiz denildiği için gitmiştim. Herkes birbirinden bağımsız fiyatlandırma yapıyor. Herkes birbirinden farklı, çeşitli bahaneler üreterek yaptıkları haksızlığı örtbas etmeye çalışıyor. Bana şuursuzmuşum gibi randevu alarak yaptırdığım işlemin bile farklı olduğunu iddia ettiler. Çalışan kimsenin yapılan işlemle ilgili bilgisi olmasa da çeşitli fikri olabiliyormuş.

Özel Efe Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği 2 Yıl Boyunca Gördüğüm Tedavim Resmen Boşa Gitti

17 Mayıs 2025 13:57

Hisar Diş Polikliniği Afyon Hisar Diş Kliniği

11 Kasım 2023 16:11
Gökçenur sonuçtan hiç memnun değil

Diş Teli Tedavisinde Ücret Karmaşası

01 Mart 2025 21:23