Sade sonuçtan hiç memnun değil

Manipülasyon Ve Kaba Davranışla Karşılaştığım Mağaza Deneyimi

30 Ekim 2024 09:48

Ankara İstanbul Yolu şubesinden fon perde baktık. Şubede görevli çalışan, ürünü 15 gün sonra verebileceklerini ileterek bizden tüm ücreti aldı. Biz ürünü teslim almadan tüm ücret ödemesine rıza göstermediğimizi söylesek de yarın zam gelecek, bu şu an almazsak yarın gelseniz ücret artışı olacak diye bizleri manipüle etti ve ücretin tamamını içimiz rahat etmese de ödedik. Ölçü iletmemizi istediler. Henüz ölçü vermeden, başka yerlerden aynı ürünü 1/5 fiyatına tesadüfen karşılaşınca, ürünü almaktan vazgeçtiğini fiyatın çok yüksek olduğunu söyleyerek ücret iademizi istedik. Sonrasında satıcı personel çok kaba bir konuşma ile iade hakkımızdan ettiler. Telefonu da suratımıza kapattılar. Şubeye gittiğimde de müdür olduğunu söyleyen bir hanımefendi ile iade isteğimizi ilettik. Kendileri de siz çekimi rızanızla yaptınız iade bizde yok dedi. Bu tüketici açısından son derece ticari ahlaka aykırı bir durum. Gerekçe olarak da henüz ölçü vermemiş olmamıza rağmen, biz en kesimini yaptık, boy ölçüsü vereceksiniz yoksa standart keseriz dendi ve bunu da kendi hazırladıkları bir sözleşme kağıdına ithafen söyledi. Hukuksal olarak böyle bir duruma insanları maruz bırakmak da yine ticari ahlak dışı olmakla beraber kendi nezdimde bir haksız kazanç olarak nitelendiriyorum. Ücret iademizi henüz ölçü vermememize rağmen yapmadıkları gibi bizimle ilgilenmekten de kaçındılar. Müdüre hanım personel sizinle ilgilendi o kadar, gibi son derece çaresiz bir savunma yapmaya kalkıştı. Peki madem müşteri ile ilgilenilmeyecekse neden mağaza açıldı, personel bulunduruldu. Personel müşteri ile ilgilenmeyecekse ne yapacak? 5 saatte olsa o personelin görevi müşteri ile ilgilenmek zorunda. Müşteri kendi beğenip kendi sözleşme mi imzalayacak? Elbette personel ilgilenecek bu yüzden oradan maaş alıyor. Ankara İstanbul yolu personeli oraya çay çorba içme maksadıyla mı geliyor? Yoksa ürün satışı için gelen müşteri ile ilgilenmek için mi. Sonrasında da asla kullanmadığım kelimeleri ve hakaretleri ağzıma aldıklarını iddia ederek çaresizlikleri ve haksız kazançlarına gölge etmeye çalıştılar, kamera ve telefon konuşma kayıtları olmasına rağmen. Zira fahiş fiyat ve kazançtan olmamak için de ısrarla iademizi yapmadılar. Sonunda da Elle tutulur olmayacak bahaneler sizinle ilgilenemeyeceğiz müşterilerimize bakacağız diye bizimle iletişim dahi kurmadılar. Bu şikayetimizi hem Tüketici Hakem Heyeti'ne hem de hukuki yollarla devam ettireceğiz.
Bilgilerinize...

Seyhan sonuçtan hiç memnun değil

11 Kasım 2024 13:44
Yanlış Ölçüler Ve İade Sorunu: Müşteri Mağduriyeti
Neslihan sonuçtan hiç memnun değil

20 Mayıs 2025 22:37

06 Ekim 2023 12:39

17 Nisan 2025 15:41
Yanlış Beden Forması Ve İletişimsizlik Krizi
Levent sonuçtan hiç memnun değil

19 Şubat 2025 13:45