Alp sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2024 11:25

Merhaba,
Armut.com'u hizmetveren olarak kullanırken yaşadığım sorunlar hakkında bilgilendirme yapmak ve çözüm talep etmek istiyorum. Yaşadığım deneyimler, hizmet kalitesi konusunda ciddi endişeler doğurmuştur. Bu sorunları ve yaşadığım mağduriyeti detaylandırmak istiyorum.
İlk olarak, Armut.com'un kimlik doğrulama süreçlerinde ciddi sorunlar yaşadım. Hizmetveren olarak platforma kayıt olduktan kısa bir süre sonra kimlik bilgilerimin doğrulanması istendi. Gerekli belgeleri derhal sağladım ve sürecin 3-4 gün içinde tamamlanacağı belirtildi. Ancak süreç yaklaşık iki hafta sürdü. Bu gecikme, iş akışımı aksattı ve maddi kayıplara yol açtı.
Daha sonra yeniden kimlik doğrulaması talep edildi ve belgelerimi yeniden yükledim. Ancak bu sefer hesabım kapatıldı. Kapatılma nedeni olarak "güvenlik kriterlerini geçemediğim" belirtildi fakat bu kriterlerin neler olduğuna dair hiçbir bilgi verilmedi. Bu sürecin şeffaf yürütülmemesi ve tarafıma açıklama yapılmaması, profesyonellik ilkesine aykırıdır. Güvenlik gerekçeleriyle ilgili bilgi verilmemesi, kullanıcıların haklarını ihlal eder.
Müşteri hizmetlerine defalarca ulaşma çabalarım sonuçsuz kaldı. Telefonla yapılan tüm aramalarım yanıtsız kaldı, bu da müşteri hizmetlerinin erişilebilirlik ve etkinlik konusunda ciddi eksiklikleri olduğunu göstermektedir. Kullanıcıların sorunlarına hızlı ve etkin yanıt verilmesi, profesyonel hizmet anlayışının temel taşlarından biridir.
Hesabımda bulunan 240 TL'lik bakiye hakkında bilgi verilmedi ve bu paraya erişimim engellendi. Hesap kapatıldığında bakiyelerin iade edilmemesi, etik ve hukuki açıdan sorunludur. Kullanıcıların hesaplarında bulunan bakiyeler şeffaf şekilde iade edilmelidir.
Hesabım kapatıldığında, içeride potansiyel müşterilerle yaptığım görüşmelere erişimim kesildi. Bu durum, iş kaybı yaşamama ve müşterilerime ulaşamamama neden olmuştur. Mesajlara ve müşteri bilgilerine erişimimin engellenmesi, hem benim hem de müşterilerimin mağduriyetine yol açmıştır. Kullanıcıların bilgilerine erişimlerinin korunması gerekmektedir.
Özetle, Armut.com’un kimlik doğrulama süreci ve müşteri hizmetleri konusundaki eksiklikler ciddi maddi ve manevi zararlar vermiştir. Kullanıcı haklarının korunması ve hizmetlerin daha şeffaf ve adil sunulması gerekmektedir. Hesabımın derhal aktive edilmesini, bakiyemin iade edilmesini ve müşteri mesajlarına erişimimin sağlanmasını talep ediyorum. Gerekli adımlar atılmadığı takdirde, yasal yollara başvuracağımı belirtirim.

27 Ağustos 2024 19:10

Merhaba Armut uygulamasını hizmet verenler bölümünde aktif olarak kullanıyorum. Hizmet almak isteyen müşterilere Teklif gönderiyorum. Yaklaşık onda üç oranında iş alabiliyoruz. Görüşebildiğim bütün müşterilerle genelde anlaşabiliyorum yalnız şöyle bir durum var. Bazı müşterileri aradığımda. Kendilerinin Armut tarafından arandığını ve sonrasında hizmet almaktan vazgeçtiklerini Armut'a bildirdikleri halde ilanları yayından kaldırılmıyor. Bunları müşteriden öğrenmek için doğal olarak teklif göndermemiz gerekiyor ve bu teklif ücretli. Sonrasında Armut'a mesaj gönderip, Müşterinin zaten daha önce vazgeçtiğini ve bunu Armut'a bildirdiğini ve teklif ücretini iade almak istediğimizi Söylüyoruz. Ancak bir hafta içinde mesajımıza cevap verilmedi bugün tekrardan mesaj gönderdim. Bugün cevap verildi şimdi benden talep numarası soruyorlar bir hafta önce silinen bir ilanın talep numarasını nereden bulacağım? Az önce teklif gönderdiğim bir müşteriyi daha aradım fakat telefonu servis dışı, WhatsApp'tan ulaşmaya çalıştım ama müşteri WhatsApp ta kullanmıyor, Armut uygulamasından mesajlara cevap vermiyor, bu teklif ücretlerinin de iade edilmesini istiyorum.

12 Ağustos 2024 11:38 (Şikayetten 12 dakika sonra)

Merhaba, Yaşadığınız deneyim için üzgünüz. Talebinizle ilgili gerekli kontrolleri yaparak size en kısa zamanda dönüş yapacağız. Bizimle iletişime geçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. Sağlıklı Günler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi

12 Ağustos 2024 17:17

Merhaba, Yaptığımız görüşmelerde konuyla ilgili sizlere bilgi verdik. Bizlerle iletişime geçtiğiniz çok teşekkür ederiz. Sağlıklı Günler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi

Anonim sonuçtan hiç memnun değil

Anonim
08 Temmuz 2024 16:11
Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Ozan
17 Mart 2025 14:57
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Kimlik Doğrulama Sonrası Hesabım Pasifleşti, Geri Dönüş Alamıyorum

21 Ağustos 2025 12:37
kimlik-dogrulama-sonrasi-hesabim-pasiflesti-geri-donus-alamiyorum-1.jpg

Eymen
09 Mart 2024 13:17
Hızlı sonuçtan hiç memnun değil

Hızlı
19 Kasım 2024 16:05