Ertaç sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Stent Ücreti Ve Yanlış Bilgilendirme

22 Aralık 2024 22:37

13.11.2024 tarihinde göğüste yanma ve tansiyon düşüklüğü nedeniyle Silivri Devlet Hastanesi Acil Servise gittim. Burada yapılan tetkikler sonucu kalp krizi geçirdiğim kanısına varılarak 112 Acil ambulans ile özel Silivri Anadolu Hastanesi'ne sevk edildim. Sevk edilirken ben devlet hastanesi istediğim için bana Anadolu Hastanesi'nde kalp krizi geçirdiğim için hiçbir ücret ödemeyeceğim söylendi. 14.11.2024 tarihinde saat 10'da anjiyo yapıldı. Yüzde yüz tıkalı kalp damarına stent takıldığı söylendi ve 2 damarımın daha tıkalı olduğu, 15 gün sonra stent takılacağı belirtildi. Ben de neden 3 damara stent takmadınız dediğimde, doktorumuz öyle uygun gördü dediler. Çıkış işlemleri sırasında stent parası istediler. 112 Acil ile geldiğimizi, bize ücret ödemeyeceğimizi söylediler. Dememize rağmen bize bilgi verilmeden, Avrupa stent takıldığını, SGK'nın karşılamadığını, hastanede Avrupa stentten başka kullanılmadığını söylediler. Bizden uygunsuz bir şekilde takılan stent için 20.000 lira stent ücreti aldılar. 15 gün sonra tıkalı olan 2 damara 4 adet daha stent takıldı. Yasal olmadığı halde toplamda 85.000 lira stent ücreti aldılar. Hastaneden taburcu olduktan sonra e-Nabız'dan kontrol ettiğimde 112 Acil ile gitmeme rağmen normal poliklinik muayenesi açılmış. e-Nabız malzeme ve cihazlarım bölümüne baktığımda Çin malı stent takıldığını gördüm. Silivri Hastanesi'ne gidip Avrupa stent takıldı diyerek benden para aldınız ama Çin malı stent takmışsınız dediğimde inkar edip biz ithal stent taktığımızı söylediler. 112 Acil ile kalp krizi sonucu hastanenize gitmeme rağmen benden haksız, kanuna aykırı olarak alınan 85 bin lira stent ücretinin tarafıma geri iade edilmesini istiyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim. (SGK'dan gelen mesajda SGK tarafından da Silivri Anadolu Hastanesi'ne benim için 35.528 lira ödenmiş)

Nisa
Nisa

Merhaba hangi doktora taktırdınız stenti ve kesin çözüm sağladı mı?

Acil Serviste Umursamazlık Ve Yanlış Yönlendirme

31 Aralık 2024 10:33
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

18 Mart 2025 03:24
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Özel Hastanede Anjiyo Sürecinde Yaşanan Ücret Ve Fatura Sorunları

13 Kasım 2024 21:12