Almanya Başkonsolosluğu Turistik Schengen Vize Reddi

16 Ocak 2024 16:28

Merhaba, 05.01.2024 tarihinde iData aracılığı ile Almanya Başkonsolosluğu'na turistik Schengen vizesi için başvuruda bulunduk. Eksiksiz evrak teslim ettik, otelimizin ve uçaklarımızın ödemelerini yaptık. Belgelerini konsolosluğa ilettik, hesap dokümanlarımızı da ekledik. Maddi durumumuz da yeterliydi, mal varlıklarımıza kadar beyan ettik. Ancak 12.01.2024 tarihinde 3. madde ve 10. madde gerekçesiyle (2345273-2345198-2345205) numaralı belgelerle ret aldık. Ülkemize geri dönmeyeceğimize inanmamışlar. Ülkemde aynı adreste ikamet ettiğim engelli annem ile birlikte yaşıyorum. Geri dönememe gibi bir durumum söz konusu olamaz. Ayrıca maddi durumumuz yeterli olmadığını beyan etmişler. 3 klasör evrak verdik. 08.01.2024 tarihinde evraklar konsolosluğa iletildi. 3 gün içerisinde bu kadar evrağı nasıl kontrol edip bu cevabı verip ret ettiler, inanamadık. O kadar masraf yaptık, emek harcadık, keyfi bir şekilde ret edildiğini düşünüyoruz. İtiraz dilekçesi hazırladık. Mal varlıklarımızı, hesap dokümanlarımızı, otel ve uçak ödememizi, annemizin engelli raporunu itiraz dilekçemizin ekinde tekrar gönderdik. 12 saat içerisinde verdikleri cevap, itirazın kabul edilmediği yönündeydi. Bu kadar basit olmamalı, o kadar para harcadık ve emek verdik.

Yorumlar (12)

Aysun

İtirazınızı Almanya konsolosluğu kabul etti mi? Artık berlin mahkemesine dava yoluyla itiraz edebilirsiniz denildi bana. Ne cevap aldınız? Kabul ettiler mi reddiniz kalktımı?

Aysun

Yani itiraz etmenin tek yolu berlin mahkemesi doğru mu anlıyorum? O da 480€ dava ücreti. İ-datayı arıyorum konsolosluğa itiraz edecekseniz diyor. Gelen red kağıdında berlin mahkemesi yazıyor. Tekrardan vize vermezler artık reddi tüm schengen ülkeleri görüyor. Bende Yunanistan'dan deneyecektim ama yine red yersin dediler. İşi ticarete dökmüşler başka bir açıklaması yok.

Ümit

İtiraz ettik ama kabul etmediler artık itiraz edilmiyormuş tekrardan başvuru yapmamızı istediler ve isterseniz mahkemeye başvuru yapabileceğimizi belirttiler.

Aysun

Merhaba bende mail attım ama mail yoluyla itiraz olmuyormuş sanırım artık. Berlin mahkemesine itiraz etmek gerekiyormuş o zaman da dava açmış sayılıyormuşun ve 500-5000€arası masraf çıkıyormuş. Size cevap olarak ne dediler?

Umut

Bu ücreti nereden öğrendiniz ben Ankara Almanya konsolosluğunu aradım bana söyledikleri rakam 200-300 Euro max dediler

Fatih

Merhaba, ben de 4 Ocak 2024 tarihinde verdim evraklarımı 3-4 gün sonra cevap geldi, evraklarım tamdı, Alman vatandaşı kuzenim davetiye gönderdi bütün masraflarını karşılayacağım ve bende konaklayacak diye. Üstüne kendi iş yerimden de evraklarım var sırf hesabıma başka bir hesabımdan 32.000 TL gönderdim diye 3. Maddeden red vermişler. İtiraz dilekçesi yazıp mail attım ama henüz dönüş yok en azından size dönüş olmuş. Keyfi saçma bir uygulama, mantığı yok. Zaten masraflarım karşılanıyor davetiyem var ki masraf karşılanmaya ihtiyacım yok neye göre ret verdiklerini anlayamadım. Siz de gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

Ferhat

Fatih bey merhaba, Yazınızda mail gönderdim demişsiniz, maili nereye gönderdiniz? Hangi adrese? Ben de red durumuna itirazda bulunmak istiyorum. Bilgini rica ederim.

Tarık

Merhaba, Öncelikle geçmiş olsun. Benim de başvurum reddedildi. İnternetten yaptığım araştırmalara göre itiraz hakkının kaldırıldığı ve ancak mahkeme yoluyla itiraz edilebildiği yönünde. Konsolosluklar da itiraz kabul etmiyormuş. Gerçek bilgiye ulaşamadığım için buraya da yazmak istedim. Ben yine de bir mail göndermek istiyorum. Yorumlarda bulunan mail adresini tam olarak anlayamadım. Rica etsem tam adresi yazabilir misiniz?

Tarık

Göndereceğim Aysun Hanım ancak hiç umudum yok. Zaten güncel bir bilgi yok. Birkaç aracı firma ile konuştum dava hakkının da kaldırıldığını söylediler. Galiba artık dava da açılmıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ben yine de göndereceğim. Umarım hayırlısı olur.

Aysun

Evet berlin mahkemesine dilekçeyi göndermemiz gerekiyormuş bende çok araştırıyorum. Gönderdiniz mi itirazınızı?

Enes

Merhaba itiraz dilekçenizi mail yoluyla mı yolladınız Visa@ista. Auswaertiges-amt. De bu adrese? Ben de ayın 11'inde gönderdim ama hala bir geri dönüş olmadı.

Ümit

Merhaba evet bu mail adresine gönderdim 12 saat sonra cevap verdiler.

05 Ekim 2023 20:08

26 Ekim 2023 15:45