Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Almanya Başkonsolosluğu 10. Madde Red Edilmesi

20 Nisan 2023 10:02

İData üzerinden S3182923 numaralı başvuru takip numarası ile Almanya vize başvurusunda bulundum. Her şeyim eksiksiz tamam olduğu halde 10. Maddeden red yedim. Uçuşum otel rezervasyonum hepsi yanıcak. Uçuşum 1 hafta sonra o süre zarfında da inanmıyorum ki vizemi kabul edip verecekler. Konaklamamın inandırıcılığı için daha ne yapılması gerekiyor? Yazın internet sitenize ne gerekiyorsa o zaman böyle bir saçmalık olamaz bütün planlarım iptal oldu resmen insanlarla dalga geçiyorlar

29 Nisan 2023 10:43

Almanya vizesi için iData aracılığıyla 27 mayısta başvuruda bulunduk. 19 Nisan da vize sonucumuzu alarak hüsrana uğradık 10. Maddeden red yemişiz. İş yerinden bu tarih için yıllık izin aldık, maddi durumumuzu bu izne göre ayarladık. 29 nisanda uçak biletimiz, otel rezervasyonumuz her şeyimiz var. Bir ülke görmek, gezmek istediğimiz için insanın bu kadar hevesi kırılmamalı. İtiraz dilekçemizi yazıp gönderdik ama sanmıyorum ki o dilekçe 2 günde sonuçlanıp hemen vizemizi onaylasınlar. Gerçekten insanda ne umut bırakıyorlar ne heves. İstediğiniz her şeyi tek tek yazın o zaman başvuru formuna, otel rezervasyonu ve uçak bileti yeterli gelmiyorsa, yazın kardeşim ona göre bizde ne istiyorsanız koyalım dosyamıza. Bu ikisine de inanılmıyorsa ne yapmamız gerekiyor? Gidip sokakta yatacak halimiz yok gidişimiz, dönüşümüz belli çalıştığım işime geri döneceğim belli daha ne yapmamız isteniyor detaylıca açıklayın o zaman.

25 Nisan 2023 20:24

24 Nisan 2023 19:58

Esra

Merhaba ben ve nişanlım da balayı için gidecektik. 10. Maddeden ret aldık. İtiraz dilekçesi yazdık hem elden teslim ettik hem mail gönderdik. Devlet memuruyum daha önce aldığım vizelerim var ilk defa başıma böyle bir durum geliyor.

Merhaba Aynı durumu yaşıyorum. Geri dönüş aldınız mı veya itiraz dilekçesi yazdınız mı.

Gizem

Merhaba dilekçe yolladık ama dönüş yapmadılar, yapacaklarını da düşünmüyorum en az 1 ay sonra dönüyorlarmış belki dönmezler bile, itiraz yerine yeniden başvurun diyorlar. Bunun için tekrar iData'ya başvurup para ödettirip, bütün evrakları tekrar toplattırıyorlar.

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Almanya Başkonsolosluğu Almanya Vizesi Başvurumun 3 Aydır Sonuçlanmaması Mağduriyet Yaratıyor

20 Kasım 00:37
Erhan sonucu yetersiz buldu

83 Gündür Vize Başvurum Hakkında Bilgi Alamıyorum, Süreç Belirsizliği Mağdur Ediyor

11 Kasım 00:55