İnci sonuçtan hiç memnun değil

22 Şubat 2024 20:57

Aliexpress'ten aynı satıcıdan üç ürün sipariş ettim. Siparişlerim beraber yola çıktı, fakat sonra Sinotrans Makzume'den telefon geldi. 'Soyisminiz ve yaşadığınız il aynı isimde olduğu için karışıklık oluyor, kimliğinizi sizi aradığım numaraya WhatsApp üzerinden fotoğraf çekip atar mısınız?' dediler. Güvenilir olup olmadıklarından şüphe ettiğim için ve aradıkları sırada da müsait olmadığım için bir saat gecikmeli gönderdim. Bir iki gün sonra Aliexpress uygulamasında siparişi takip et kısmında kırmızı renkte 'gümrük muayenesi gecikmesi, alıcı bilgisi eksik/yanlış' yazdığını gördüm. Sinotrans tarafından beni arayan kişinin numarasını aradım, açmadılar. WhatsApp'tan yazdım, cevap vermediler. Beyoğlu İstanbul'daki santrallerini aradım, gümrükte takılı kalmış ürünümü alabilmem için bir gümrük müşavirine vekalet vermem gerektiğini ve gümrük müşaviri çekim işlemine başlamadan önce ordino belgesi almam gerektiğini, ayrıca her takip numarası için 1350 TL ödemem gerektiğini söylediler. 'Siparişim nerede?' diye sorduğumda İstanbul Yeni Havalimanı MNG Antreposu'nda olduğunu söylediler. MNG Antrepo'yu aradım, İstanbul'da bir tanıdığa vekalet verip veya kendim gelip alabilmem için de aynı şekilde ordino belgesi gerektiğini ve 24 küsur dolar + KDV ödemem gerektiğini söylediler. Sinotrans Makzume'yi araştırdım ve bir sitede hakkında bir sürü şikayet olduğunu ve hiçbir çözümün olmadığını yazmışlar. Sitenin URL adresi: https://forum.inceleriz.com/konular/aliexpress-siparisi-ve-sinotrans-makzumenin-urunlere-el-koymasi.2675/ Buradan ilgili yetkili herkese sesleniyorum, insan hakları, Tüketici Hakları denen şey nerede? Ben zaten Aliexpress'ten siparişimi satın alırken (banka/kredi kartı ile) ürünlerin fiyatı, kargosu, vergisi her şeyi ödedim. İstediğim tek şey siparişimin bana ulaşmasıydı. Bu haksızlık!

profile profile profile

Fatih

İyide gümrükte kalmamış ki sizden istenilen bilgileri verin sorun çözülür

İnci

Ayrıca KDV + 24 Dolar mı ödeyeyim ha bir de gümrük müşavirine vekalet vermek ordino belgesi de var. Siz anlamamışsınız belli ki, bence tekrar bir okuyun bir müşterinin mağduriyetini ancak öyle anlarsınız. Empati denen bir şey var, ben zaten Aliexpress'ten siparişimin ücretini öderken vergi ve kargo parasını da üstüne ekliyor hepsini ödemişim zaten.

Bülent sonuçtan hiç memnun değil

Aliexpress Siparişim Gelmedi Ve Para İadesi Yapılmadı!

Bülent
14 Şubat 14:32
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Ferhat
16 Nisan 2024 19:09
Aliexpress 5 Adet Sınır Aşımı
Aliexpress 5 Adet Sınır Aşımı
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
03 Ağustos 2023 21:27
Aliexpress Ürünüm Gümrüğe Takıldı.
Aliexpress Ürünüm Gümrüğe Takıldı.
Aliexpress Kategorileri