AEG Yetkili Servis Deneyimi

İlksen
28 Şubat 2023 09:13

AEG bulaşık makinemizde bulaşık yıkarken su sızıntısı sorunu oluştu. Biz de sorunun çözümü için AEG yetkili servisiyle iletişime geçip dün eve çağırdık. Geldiklerinde bize 3450TL lik bir fiyat çıkardılar (piyasada 4500e yeni makine var). Makinenin motoru revize olacak, fıskiyeleri değiştirilecek su borusunu da biz ücretsiz değiştiririz dediler. Aslında ana sorun zaten su borusundaydı uzun süreli kullanımda zarar görmüştü. Tutarı çok görünce ve makineyi götürüp ancak o şekilde işlem yapabileceklerini söyleyince ben bu maliyeti karşılayamayacağımı, sadece borunun değiştirilmesini rica ettim. Tek başına o işlemi yapamayacaklarını hepsini yapmalarına gerek olduğunu söyleyip durdular. Ben her şartı kabul ettiğimi sadece boru değişiminin yetkili servisin vereceği garantiye girmesini diğer oluşabilecek sorunları kabul ettiğimi söylememe rağmen işlemim yapılmadı. Zaten belli bir ekipmanda yok, sadece takım çantası. Yetkili servis çağırırken sorunun neyden kaynaklanabileceği bilgisini de veriyoruz geldiğinde benim işimi yapabilecek ekipmanlarla gelmezse nasıl yardımcı olabilirler ki? Maksadın sadece 200 TL lik gelme ücretini almak olduğunu düşünüyorum. Ve yetkili servisiyiz adı altında insanlara fahiş fiyatlar vererek haksız kazanç elde etmek.

Sonuç olarak ben sadece su borumun değiştirilmesini istiyorum yoksa makine çok düzgün çalışıyor, motorunun revize olmasına fıskiyelerinin değiştirilmesine gerek yok bunların fuzuli ve masraf çıkarmak için söylendiğini düşünüyorum. Benim sorunum çözülmedi kimse keyif için yetkili servis çağırıp hadi 200 TL vereyim demez.
(not : Servis Formunu gittikten sonra mesaj ile teslim ettikleri için; cihaz arızasında kapak değişimi de yazılmış ancak kapağı değiştiremeyeceklerini zaten söylemişlerdi, servis formuna da 1300 yazılmış ve işlemler motor revizesi- fıskiye değişimi vb. Gibi detaylı açıklanmamış. )

Buzdolabında Yiyeceklerin Donması Ve Servis Sorunu

İsmail