Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Acer Nitro An515-54 Düşük Performans Ve Yaşadığım Problemler

23 Mayıs 2023 19:48

Acer Nitro 5 an515-54 RTX 2060, i5-9300h, 8 GB RAM'e sahip bir bilgisayarım var. League of Legends (LoL) adlı oyunda düşük ayarlarda; oyun başında 140, ekrana başka karakterler girdiğinde 70 FPS ortalama, gerektiği yerde 32 FPS'lere kadar düşebiliyor. PUBG adlı oyunda 40-50 FPS kasa kasa bir hal oluyorsunuz. Oyunu sildim. Valorant 70 FPS ortalama, herhangi bir yetenek atılması halinde 50'ye kadar düşebiliyor. Assassin's creed: valhalla 50 FPS ortalama düşük ayarlar yine tabii ki. Arka planda hiçbir şey açık değilken uçak kaldırırcasına fan sesi, Nitro sense'ten fanların ayarlanamayışı ve CPU'nun dengesiz ısısı (ders çalışmak imkansız). Film izlerken bir anda infilak etmeye çalışırmışçasına gelen yüksek ses ve ardını bilgisayarın donmasıyla beraber hiçbir şey yapamamam. Hepsini eklerde görebilirsiniz. Uzun lafın kısası bozuk ve teknik servise gitti. Ertesi gün LoL adlı oyunda 30 FPS aldım ve hiçbir şey değişmemişti format atılması dışında. Mağdurum, markanın bana söylediği şey tekrar teknik servise yollanması ve RAM'in yükseltilmesi. Ölmüş bir eşyanıza siz yükseltme yapar mısınız bilmem ama ben yapmam. Marka tarafından gerekli işlemler yapılmazsa en kısa zamanda bunu Tüketici Hakları'na götüreceğim orası da olmazsa artık başka yollarla gereğini yapacağım. Çocukluk hayalim olan, büyük bir heyecanla aldığım, uzun ömürlü diye aldığım bilgisayarımı bana cehennem ettiğiniz için markaya teşekkür ederim. Bundan sonra bu ekonomide ne bilgisayar alabilirim ne RAM. Okuduğunuz ve dertlerime ortak olduğunuz için teşekkür ederim.

Yorumlar (5)

İdris

Dostum sorununu benim anlattıklarım belki çözebilir intel driver support indir öncelikle oradan intel driverlerini güncelle ardından bilgisayarını kendin yapabilirsen içerisini aç termal macunlarını yenile ve fanlarını temizle ardından bilgisayara eğer durumun varsa 8gb lik bir RAM takviyesi yap bende de an515-54 var ben 1 saat önce çözdüm sorunumu emin ol düzelecektir

Sorun çözüldü mü

Hayır

Faruk
Faruk

Çözüm bulabildiniz mi?

Kerem

Hayır. Fakat yakın zamanda tekrar teknik servise götüreceğim ve büyük ihtimalle teknik serviste kullanılan macun çok kalitesiz veya soğutma boruları ile ilgili bir problem var çünkü CPU soğumuyor. Eğer çözülürse yazarım tekrar.

Ümeyir
23 Temmuz 2024 15:23
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Acer Nitro 5'te İlk Günden Beri Süren Performans Sorunları Ve Garanti Mağduriyeti

Murat
08 Eylül 2025 12:39
Emirhan sonuçtan hiç memnun değil

Emirhan
27 Aralık 2023 02:43