Candaş sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Araç Kronik Sorunu

Candaş
22 Aralık 2023 15:30

13.12.2023 tarihinde İstanbul / Ümraniye Avek Volkswagen servisine 34 XXX 493 plakalı aracımı 90.000 km bakımı için bıraktım. Aracımın tüm bakımları yetkili serviste yapıldığı için bu bakımın da serviste yapılmasını istedim. Aracımı servise bıraktığımda birinci vitesten ikinci vitese geçerken titreme olduğunu müşteri temsilcisine ilettim. Müşteri temsilcim gerekli kontrollerin yapılarak tarafıma bilgi verileceğini söylemesi üzerine aracımı bıraktım ve servisten ayrıldım. Aynı gün akşamında beni arayarak aracın bakımının bittiğini ancak şikayetim olan konu için en erken bir sonraki gün geri dönüş yapabileceğini söyledi. Ertesi gün dönüş yapıldığında aracın kavramasının değişmesi gerektiğini, normal şartlarda 50 bin civarında olduğunu ancak bu araçların garantisinin 2 yıl olduğunu, tüm bakımlarının yetkili serviste yapılsa bile ancak %30 indirimle 35 bin bantına ineceğini söyledi. Bunun üzerine bu aracın tüm bakımları yetkili servislerde yapılmış ve 7 sene iyi niyet garantisi var, bu kavrama olayının DSG şanzımanlarında kronik olduğunu ve bu nedenle tüm işlemlerin garantiden yapılmasını talep ettim. Ancak bu şekilde olamayacağının söylenmesi üzerine, aracımın bakımını yaptırarak servisten aldım. Bu araçlar için tüm bakımlarının yetkili servislerde yapılması şartı ile 7 yıllık iyi niyet garantisi neden var? Dışarıda yine orijinal parçalar kullanılarak 2 saat içerisinde 2.500 TL / 3.000 TL civarında yaptıracağım bakım için yetkili servise 6.500 TL ödedim. Ayrıca dışarıda 25.000 TL civarında orijinal parçalar kullanılarak kavrama değişimi yapılabilmektedir. Sonuç olarak eğer tüm bakımları yetkili serviste yapıldıysa, bu aracın kronik sorunu olan bu işlemin iyi niyet garantisinden bedelsiz olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

profile profile profile

Volkswagen DSG Şanzıman Arızası

Volkswagen Golf'te Kronik Vites Kutusu Sorunu ve Yetersiz Garanti

03 Ekim 2024 09:15
Volkswagen Golf'te Kronik Vites Kutusu Sorunu ve Yetersiz Garanti
Esin sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Yetkili Servislerde Hayal Kırıklığı: İyi Niyet Garantisi Mi?

21 Ekim 2024 15:06

Volkswagen Avek Ümraniye Teknik Servis Sorunu Üstlenmedi