Vize Başvurumun Gecikmesi Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum

30 Ekim 2024 15:02

VFS Global üzerinden 16 Eylül 2024 tarihinde nöroloji doktoruyum ve yine Aarhus Üniversitesi'nde Nörofizyoloji departmanında gözlemci olarak katılacağım için kısa dönem Schengen vizesine başvurdum. Ancak, cuma günü uçak biletim olmasına rağmen henüz bir dönüş sağlanmadı. Ankara Danimarka Büyükelçiliği'ne 1 hafta önce yazdığım dilekçeye geri dönüş olarak bugün bir e-mail aldım. Bu e-mailde, vize başvurumun Danimarka Göçmenlik Servisi'ne iletildiğine dair bilgi vermişler ve dilekçe vereceğim mercinin kendileri olmadığını daha yeni dile getiriyorlar. Benim kendi hastanemden bu tarihlerde görevlendirmem var ve bu mağduriyetimin hızlıca giderilmesini istiyorum. 45. günümdeyim ve bu sürecin çoktan çözümlenmesi gerekiyordu.

30 Ekim 2024 15:32 (Şikayetten 29 dakika sonra)

Büşra

Gerçekten çok üzücü. Sizin halihazırda prestijli bir işiniz var, sizinki düpedüz saçmalık. Ezgi Hanım, size gönderilen belgeler olacak orada red nedenleri yazıyor, oraları inceleyin isterseniz. Bana önerilen bir sonraki schengen vize başvurumu en az 3-4 ay sonra yapmam, sizinde aklınızda bulunsun bu. Ne yazık ki ne badirelerle kabul aldığımız yerlere eften püften sebeplerden gidememek üzücü ancak elimizde olmayan sebepler...

Büşra

Merhaba bende aynı üniversitede staj görecektim aynı şekilde göçmenlik bürosuna belgelerim gönderildi. Sanırım 48. Günde red kararı aldım. Çalışma vizesine başvurmam önerilmiş halbuki benim 2 aylık bir süreyi kapsıyordu stajım. Ben bir yerde çalışmıyordum yeni mezun olmuştum ve ailem sponsor oldu bana. Siz halihazırda bir kurumda çalışıyorsanız sorun edileceğini sanmıyorum. Umarım güzel haberi alırsınız.

Ayşe
Ayşe

Benimki de 48-49. Gününde reddedildi, nöroloji doktoru olarak halihazırda çalışmaktayım, görevlendirmem mevcut olduğu halde bu oldu, gerekçe de net değil, anlayamadım

Canberk sonuçtan hiç memnun değil

Canberk
24 Aralık 2024 14:44