VFS Global Vize Evrak Listesi Ve Başvuru

30 Nisan 2024 18:07

Çekya vizesi için İstanbul'dan randevu aldım. İstenen evrakları siteden bulmam saatlerimi aldı. https://visa.vfsglobal.com/tur/en/cze/book-an-appointment# sitesinde hiçbir yere varamadım, çıkmaz sokak gibi. Daha sonra VFS Global in Vize bilgisi adındaki sitesinden evrak listesini buldum. Bilgilerin bir kısmını bir siteye, diğerini başka siteye koymak çok yanlış olmuş. Ayrıca Ankara ve İstanbul başvurularından istenen belgeler birbirinden farklı. İstanbul'dan yapılan başvuruda Schengen vize formunun bilgisayarla doldurulması zorunlu denmiş, ancak form PDF formatında. Formu Word dokümanına dönüştürdüm, ancak sayfalar taranmak suretiyle oluşturulmuş, Word olsa bile formun üzerine yazı yazamıyorum. Daha önceden İtalya için bu formun benzerini online doldurup dokumanı indirmiştim. Bu işi bu şekilde kolayca yapmak varken böyle zorlaştırmak nedendir.

09 Mayıs 2024 11:40

Çekya vizesi için İstanbul'dan yapılan başvurularda "Harmonised application form, Application for Schengen Visa" bilgisayarda doldurulmasının zorunlu olduğu, Elle yazılan formun kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Ancak ilgili form taranmak suretiyle PDF olarak kaydedilmiş. PDF dokumanı word e dönüştürdüm, ancak evrak taranarak sisteme yüklendiği için bilgisayarda doldurmak mümkün değil, bu belge doldurulmadan da başvuru yapmak mümkün değil. Sizlerden ricam, konsolosluğu bu mağduriyet hakkında bilgilendirmeniz, ve acil bir şekilde formun bilgisayara uygun halinin siteye yüklenmesi.

02 Mayıs 2024 13:13 (Şikayetten 1 gün sonra)

24 Aralık 2024 03:16

VFS Global Çek Cumhuriyeti Randevu Değişikliği

22 Ocak 2024 04:13

VFS Global Yanlış Bilgilendirme Ve Randevu Yeri Mağduriyeti!

İrfancan
05 Temmuz 2024 15:31
VFS Global Yanlış Bilgilendirme Ve Randevu Yeri Mağduriyeti!

VFS Global Ankara Çek Vizesi İçin Randevu Alınamıyor

Makbule
14 Aralık 2023 14:01
Pınar sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global İkamet Olmayan Yerden Vize Başvurusu

19 Mart 2024 15:45