VFS Global Malta Konsolosluğu KKTC De Okuyan Öğrencileri Mağdur Ediyor

03 Temmuz 2024 10:26

Öğrencimin 03 Temmuz 2024 saat 09.30 'da VFS Global Ankara şubesinde Malta için vize başvurusu randevusu vardı. KKTC'de üniversite öğrencisi olmasından dolayı VFS Global personeli Malta için vize başvurumuzu kabul etmediler. Malta ülkesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımadığını ve bu yüzden vize başvurularını kesin olarak kabul etmediklerini söylediler. Vize başvurusunda red almayı kabul etmemize rağmen dosyayı bile teslim almıyorlar. Malta Dil Okulu vizesi için evrak toplayıp, üstüne Malta'da ki dil okuluna konaklama ücreti dahil bütün ücretleri ödedik, Madem böyle bir durum var, vize randevu ücretini ve okul, konaklama ücretlerini öderken belirtmeniz gerekirdi. Bu konu hakkında Malta'nın hiçbir resmi kaynağında KKTC ile ilgili herhangi bir açıklama bulamadım. Resmi yazı olmadığını da belirttiler. Öğrencim şehir dışından vize randevusu için gitti. Maddi ve manevi her anlamda mağdur edildi. Mağduriyetinin karşılanmasını istiyorum.
Ayrıca KKTC vatandaşlarına böyle bir ambargo uygulayabilirsiniz diyelim ama KKTC üniversiteleri uluslararası geçerliliğe sahip, diplomaları dünyaca tanınır durumda, KKTC de okuyan 100 binden fazla uluslararası öğrenci var. KKTC vatandaşı olmayan sadece eğitim için KKTC de bulunan öğrenciler neden Vize konusunda mağduriyet yaşayacak. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini talep ediyorum. Saçma sapan uygulamalar ile insanları mağdur edemezsiniz. Hiçbir öğrencinin eğitim haklarını bu şekilde engelleyemezsiniz?
Ayrıca bu öğrenci Yeşil pasaport sahibi olsaydı ve vize başvurusu yapmadan gitseydi! Nasıl olacak? Çifte standart dava açsalar kazanır öğrenciler. Böyle saçmalık olmaz.

05 Temmuz 2024 11:33 (Şikayetten 2 gün sonra)
Veli
Veli
05 Temmuz 2024 12:17

Şikayet mailini ve detaylarını tarafınıza gönderdim. Cevabınızı bekliyor olacağım. İlginiz için teşekkürler

28 Ağustos 2023 12:36
Sema sonuçtan hiç memnun değil

17 Eylül 2024 20:08
VFS Global Devlet El Koymalı

VFS Global Dolapdere Şubesinde Kötü Muamele Ve Hizmet Eksikliği

05 Ağustos 2024 14:14
Melike sonuçtan hiç memnun değil

04 Haziran 2024 22:37
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Vize Sonucu Gecikti, Uçak Biletlerimiz Tehlikede!

13 Ağustos 2025 17:21

VFS Global Kategorileri