03 Ağustos 2023 17:27

Trendyol'dan 2148581723 sipariş numaralı ürünü 25.07.2023'te sipariş verdim. Ürünü hediye olarak almıştım, hediyeyi alan kişi ürünü beğenmediğini söyleyince ben de ürünü iade etmek için Trendyol sitesinden iade oluşturup. 7250009576355936 numaralı iade kodu ile ürünü ilgili kargo firmasına verdim. Trendyol mail adresimden de ürünün satıcı firmaya ulaştığını incelemenin sürdüğünü bilgilendirdiler. Ürünü inceleyen Uşaklıhafız kuyumculuk 'Yeniden satışa uygun olmaması' sebebiyle iadeyi reddettiklerini ürünü tarafıma göndereceklerini Trendyol vasıtasıyla ilettiler. Daha sonra bu ürünün kullanıcı hatası olmadığını sorunun ne olduğunu anlamadığımı bildirmek için mesaj attım dönüş yaptılar. 'Merhabalar efendim, 6502 Tüketicinin korunması hakkındaki kanunun; 15. Maddesinin 'a' bölümünde yer alan; Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal (ziynet, altın takı, gümüş vb.) veya hizmetler için cayma hakkı kullanılamaz. Sağlıklı günler dileriz.' diye mesaj atıp iadeyi reddettiklerini ilettiler. Bu ürünle ilgili bu uyarının hiçbir yerde yazmadığını iade hakkımın olduğunu belirttim ama ilgilenmediler. Sorunumun çözülmesini bekliyorum.

Jülide
Jülide

Hiçbir yerde ürünün iadesi yok ibaresi kullanmamışlar üstüne bir de iade kabul edilemez diyorlar ve Trendyol'da alıcının hakkını korumuyor hiçbir şekilde. Başka satıcılar iade alırken satıcıdan satıcıya iade hakkı değişmesi tamamen saçmalık.

Miray sonuçtan hiç memnun değil

Pandora Bilekliğimin Taşı Düştü, Tamir Yerine İade Ettiler!

05 Şubat 2025 13:33
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Ve Pandora İle İade Sürecinde Mağduriyet

10 Şubat 2025 13:19