Uşak Üniversitesi Rektörlük Ve Dekanlık

28 Ocak 2024 17:00

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü ve Dekanlığı ile ilgili bir şikayetim bulunmaktadır. Eylül 2022 yılından itibaren sınav yönetmeliği konusunda yaşadığım mağduriyetle ilgili olarak emsal üniversiteleri göstererek, mezuniyet aşamasındaki öğrenciler için kalan bir ders veya AKTS nedeniyle yazdığım dilekçeler sonucunda işlem yapıldığını ve sorunun çözüldüğünü belirttiler. Ancak sorunum çözülmedi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bu üniversiteye geçiş yaptım ve 5 AKTS açığım olduğu için mezuniyetim bir yıl uzamaktadır. Gerekli yerlere resmi yazılarımı yazdım ve başvurularımı yaptım. İlgili birimlerle yüz yüze görüşerek mağduriyetimi anlattım. 12. Maddenin (6) numaralı fıkrasında yer alan 'Alt yarıyıllardaki tüm dersleri almış ve başarılı olmuş, genel not ortalaması 3.00 ve üzerindeki öğrenciler, danışmanlarının da onayını alarak bir üst yarıyıldan alacakları dersler ile birlikte 45 AKTS'ye kadar ders alabilirler. Bu durumdaki öğrenciler daha kısa sürede de mezun olabilirler.' ibaresinin 50 AKTS'ye çıkarıldığını ve dersi alabileceğimi belirttiler. Ancak DGS ile geçiş yaptığım ve muafiyet gereği alt yarıyılda dersim olduğu gerekçesiyle bu karardan yararlanamadığımı ifade ettiler. Üniversite ile görüşmem sonucunda, bu durumun üniversite tarafından çözülebileceğini söylediler ve yapılan yönetmelik değişikliği ile mağduriyetimin giderilmediğini, alamadığım bir ders yüzünden bir yılımın uzadığını belirttiler. Emsal gösterdiğim üniversitelerde de benzer durumda olan öğrenciler olduğunu öğrendim, ancak yapılan yönetmelik değişikliği hiçbir öğrenciyi kapsamamaktadır.

04 Temmuz 2023 07:04

01 Eylül 2023 19:16