Tuzla Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzm.

06 Mayıs 2024 11:48

Tuzla Devlet Hastanesi Uzman Doktor ***, Kadın Doğum ve Hastalıkları doktoru olarak görev yapmaktadır. Hastalarla iletişiminde maalesef yüz yüze ilgi göstermediği yönünde bir izlenim edindim. Kendisine bir soru yöneltmek istediğimde, kibar bir şekilde 'Doktor Hanım, bir şey sorabilir miyim? ' diye başladım. Fakat Doktor Hanım, insanlara karşı soğuk bir tavırla ve suratına bakmadan cevap verdi. Meşgul olduğu bir anda 'Hasta formu dolduruyorum, görmüyor musunuz? ' şeklinde sert bir cevap aldım. Eğer bu mesleği sevmiyor ya da yapmak istemiyorsanız, zorunda hissetmemelisiniz. Devlet Hastanesi doktoru olmak, insanlara ters bir üslupla yaklaşma hakkını vermez. Kapıda bekleyen birçok hasta olduğu için tartışmayı uzatmadım, ancak mesleğinize olan sevginizin önemli olduğunu ve para için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Doktor olarak, insanlara saygılı bir iletişim kurmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. İnsanlarla nasıl iletişim kurulacağını öğrenmek, tıp eğitiminde önemli bir yer tutmalıdır.

Gebelik Takibinde İlgisiz Ve Yetersiz Doktor Deneyimi

09 Ekim 2025 15:04