TÜVTÜRK Muayene Gecikme Ücretleri

15 Kasım 2023 03:42

67FA863 plakalı aracım, bir önceki sahibi tarafından 22.10.2010 yılında hacizden dolayı bağlanarak otoparka çekilmiş. 05.11.2008 yılında tescil edilmiş olan aracın, otoparka giriş yaptığı tarihte muayenesi bulunuyormuş, evraklarla sabit. Ben aracı 2023 yılında, çekme belgeli olarak satın aldım. Ancak şu an tescil için TÜV'e gittiğimde 14 bin lira gecikme cezasıyla karşılaşıyorum. Biz bu aracı 'borcu yoktur', 'vergileri ödenmiştir' diyerek otoparktan çıkardık. Çekme belgeli, yani borçsuz ve harçsız satın aldık. 'Borcu yoktur' kağıdı, vergi dairesi tarafından veriliyor. TÜV'de ise, 14 bin lira vergi dairesine aktarılacakmış gibi söyleniyor. Resmi bir yaptırım olması elbette mümkün ancak bir çelişki var. Tescil tarihlerine göre gecikme cezasını TÜV'ün sitesinden hesapladığımda, tescil dahil 10 bin lira tutuyor. Ancak burada 14 bin lira çıkıyor. Tahminimce araç hiç tescil edilmemiş gibi gözüküyor. Aracın otoparkta durduğu süre, TÜV'ün sistemine yansımıyor. Resmi ve imzalı evrakları getirdiğimde ise 'men kağıdını getirmeniz gerekiyor' deniliyor, bu durum kafamı karıştırıyor. Araç zaten men edilmemiş olsa otoparka çekilmez. Otoparkta durumun çözümü için vergi dairesine, notere, trafiğe ve TÜV'e başvuruyorum. Artık aracın tescilini yaptırmam gerekiyor. 14 bin lira, bir maaştan fazla bir meblağ. Eğer böyle bir borç varsa, satışın yapılamaması gerekir. Araç sahibinden tahsil edilmeden sistemde büyük bir açık var. Umarım sorunuma bir çözüm bulunur. Şimdiden teşekkür ederim.

15 Kasım 2023 11:15 (Şikayetten 7 saat sonra)

16 Ocak 2024 22:44

Tüvtürk Hacizli Aracın Muayene Gecikme Bedeliyle İmtihanı

07 Mart 2024 01:07
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

18 Mayıs 2024 18:54
Orhan sonuçtan çok memnun

07 Ağustos 2024 17:20
"Bugün beni arayan hanımefendi tarafından daha erkene randevu verilerek (15.08.2024) sorun çözülmüş oldu. Bu vesile ile gecikme bedeli ödemeyeceğim için memnunum."
Tüvtürk Faturama Ek Olarak Haksız Gecikme Bedeli Yansıtması
İlyas sonuçtan hiç memnun değil

İcradan Alınan Araca Uygulanan Tüvtürk Gecikme Cezası

14 Ağustos 2024 15:12