Haci sonuçtan hiç memnun değil

Araç Muayenesinde Haksız Ağır Kusur İddiaları

Araç Muayenesinde Haksız Ağır Kusur İddiaları
05 Kasım 2024 12:01

05.11.2024 tarihinde araç muayenesine gittim. 3 Tane ağır kusur yazıldı. 1 tanesi ön salıncaklarda aşırı boşluk var. Yahu ben salıncakları daha 1 yıl önce değiştirdim. 10 bin km bile olmadı nasıl boşluk olabilir? Boşluk olsa araç içine ses yapmaz mı? Değiştirmeden önce yaptığı sesi bildiğim için salıncaklarda boşluk olması mümkün değil. 2. Kusur olarak arka emniyet kemerinden ortadakini takmayı unutmuşum. Muayeneyi gerçekleştiren arkadaş ''Arka koltukta bebek puseti olduğundan dolayı fazla kurcalamak istemedim orayı'' deyip ağır kusur girmiş. Muayene sonucunda arka koltuk ortadaki emniyet kemerini pusetin oradan bulup taktım ve sorun çözüldü ancak iş işten geçti. 3. Olarak LPG tankının havalandırma kapağında 2 dişli kırık diye ağır kusur verildi. Kapak yerinde duruyor. Zaten çevirmeden çıkmıyor, çünkü 6-7 dişli var 2 tanesi kırık diye ağır kusur mu verilir? Yoktan yere 5-6 bin harcayıp salıncak mı değiştireyim ben şimdi?

05 Kasım 2024 15:21 (Şikayetten 3 saat sonra)

Sayın Müşterimizin şikayeti ile ilgili; Müşterimizin iletmiş olduğu telefon numarasından geri dönüş yapılmış olup, inceleme sonrası tekrar dönüş sağlanacaktır. Her türlü soru ve sorununuzu yanıtlamaya hazır olduğumuzu belirtir, güvenli yolculuklar dileriz. Saygılarımızla, TÜVTÜRK

06 Kasım 2024 12:31
Haci
Haci
06 Kasım 2024 12:56

Evet aradılar cevap olarak, emniyet kemeriyle ilgili olarak araca zarar vermemek için uğraşmamış kemerle. 4 kemer takılı 1 tanesini takmamışım o da bozuk değil zaten diyorum, neye göre ağır kusur veriliyor diye soruyorum; Emniyet kemerini takmamak da ağır kusurmuş önceden hazır etmemiz gerekiyormuş. E hazır ettim zaten sadece 1 tanesini unutmuşum. Muayeneyi yapan arkadaş uyarsaydı eğer 5 Sn. Sürecekti, ama iletişim sorunları olduğu için umurumda olmuyor, tamamen işgüzarlık başka bir şey değil. Arayan arkadaşa da söyledim, zarar vermemek için uğraşmamak gibi bir cevap olabilir mi onlarca işleme tabi tutuyorsunuz araçları. Onu demek yerine arkadaşlarımıza gerekli uyarılar yapıldı dese ikna oluruz. Salıncaklar konusunda bir önceki muayenede de kalmıştı değiştirmiştim zaten sizin elinizde de kayıtlı kontrol edilebilir diyorum ama nafile boştan yere 4-5 bin masraf ettirecekler. Arayıp mağduriyet filan giderdikleri yok.

Caner sonuçtan hiç memnun değil

18 Kasım 2023 20:24

27 Eylül 2024 21:15