Emlak Satışında Sözleşme İhlali ve Maddi Zarar

Adnan
02 Ekim 2024 14:27

27 Eylül 2024 tarihinde Ankara Gaziosmanpaşa Reşit Galip Caddesi'ndeki 76/4 numaralı şubenizde O**** T***** A* isimli Turyap yetkilisi ile bir emlak satışı üzerinde 4.5 milyona anlaşıp karşılıklı O**** Bey ve benim aramda imzalar atılmış, 100.000 Türk Lirası emlakçı komisyonu açıklamasıyla Ziraat Bankası üzerinden O**** Bey'in hesabına gönderilmiştir. Tarafıma, mevcut kiracıya imzalatılmış "kiracının kendi isteğiyle çıkacağına dair taahhütname" gönderilmiştir.

30 Eylül 2024 tarihinde O**** Bey beni telefonla arayıp ev sahibinin satmaktan vazgeçtiğini bildirmesi üzerine dolarda tuttuğum paramın A* sat dahil zararını kimin karşılayacağını, sözleşmedeki cayma bedelinin kimin ödeyeceğini sorduğumda bana, sözleşmeyi ev sahiplerine gönderdiğini, anneme ise sözleşmeyi yırttığını beyan etmiştir.

Elimdeki emlakçı komisyonunu gönderdiğim banka dekontundaki açıklamada emlakçı komisyon bedeli yazmaktadır. Ev satışı yaparken ayrıca sözleşmeyi yırtıp atması, tarafıma kendi ve benim imzam bulunan sözleşmeyi teslim etmemesi de ayrıca yasadışıdır.

Zararımın karşılanmaması durumunda Türkiye Cumhuriyeti Ankara mahkemelerine konu ile ilgili gerekli suç duyurularımı yapacağımı bildirir, yine konu ile ilgili gerek basın gerek yetkili tüm mercilere bildirim ve şikayetlerimi yapacağımı buradan beyan ederim.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Realty World Emlak Komisyon Ücreti İadesinde Yaşanan Sorunlar

07 Ekim 2024 13:43
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan
24 Ekim 2023 11:35