Toyota'nın Araç Temini Etmemesi

Fatma
29 Ağustos 2024 22:55

Toyota C-HR 2017 model aracım 11 Ağustos 2024 tarihinde motorumdaki hararet probleminden dolayı Toyota ALJ Çekmeköy yetkili servisine bırakıldı. Bugün 29 Ağustos 2024. Aracım 28 gündür yetkili serviste. Toyota ALJ Çekmeköy'ün bayi olarak elinden geleni yaptıklarını gördüm. Bilgilendirildim ve diğer hiçbir konuda da bayi ile ilgili sorun yaşamadım. Aracımın teknik yetkili sorunlusu Fatih Bey de süreç konusunda ilgiliydi ve yardımcı oldu. Onlardan da aldığım tavsiyeyle daha detaylı bilgi almak adına Toyota Müşteri Hizmetlerini aradım ve irtibata geçtim. Aracımın yetkili servis tarafından beklenilen parçalarının ne zaman temin edilebileceği hakkında detaylı bilgi almak istediğimi belirttim. Bugün bana yapılan geri dönüşte aracın değişimi sağlanacak iki parçadan birinin 04.09.2024 tarihinde diğer parçanın ise 18.09.2024 yetkili servise teminin sağlanabileceği söylendi. Bu da yalnızca bir tahmin. Dün müşteri hizmetleriyle yaptığım konuşmada ikinci talebim sürecin daha fazla uzaması durumunda araç temini istediğimdi. Yaz mevsiminin ortasında, araca hem bireysel olarak hem de iş hayatım konusunda en çok ihtiyacım olduğu zaman diliminde müşteri hizmetlerinden aldığım geri dönüş "aracınızın serviste kaldığı süre 45 günü geçmediği süreçte araç temini yapılamıyor" şeklindeydi. O zaman aracımı geçici olarak düzeltip geri verin. 10 yıl verdiğiniz garanti, pek de 'garanti altında' değil. Her yıl aracımda teknik bir sorunla karşılaşırsam bu garanti 9 yıl geçerli oluyor gibi hissettiriyor. Toyota’nın bu tutumundan ve politikasından rahatsızım. Ve kullanıcı kitle bu rahatsızlığını dile getirmediği sürece dünya üzerinde 'Corolla' modelinden milyonlarca hatta yer yer yılın rekorlarını kıran satış rakamlarına ulaşan bu marka aracını yetkilendirdiği profesyonel servisine bırakan müşterisine 15 gün araç temin edemiyorsa ya bunu bir düşünmeli ya da kullanıcı olarak herkes Toyota alırken bir kez daha düşünmeli.

Kazım
28 Haziran 2024 22:59