Toprak Turizm (İstanbul) Toprak Turizm Umre

06 Mart 2024 22:29

Melek Topaç
2 yorum
Çok övüldüğü ve Diyanet'te yer olmadığı için tercih ettiğimiz Toprak Turizm ile 29 Şubat 2024 tarihinde umreye gitme kararı aldık. Bu benim dördüncü umrem olduğu için biraz tecrübeliyim ve maalesef bu seferki organizasyonu önermiyorum. Öncelikle organizasyon çok kötüydü; hocalar bile birbirlerinden habersizdi ve bayan hoca yoktu. Turumuzdaki insanların çoğunun ilk umresi olması sebebiyle zorlananlar oldu.
İkinci olarak, ofise gittiğimizde bize birçok güzel şey vaat edildi; ancak burada işler tamamen farklıydı. Sanırım ofistekiler sahadaki durumdan pek haberdar değiller. Medine'de bize söylenen otele götürülmedik. Daha sonra Mekke'ye gitmek için iki saate yakın otobüs bekledik ve otobüs, akşam namazı için yolda durmadı. Abdesti olmayan kişiler, ibadet etmek için geldikleri yerde namazlarını kaçırdılar. Mekke'ye gelmeden bir gün önce otelimizin değiştiğini öğrendik ve başka bir otele yönlendirildik. Yeni otelde de birçok sıkıntı yaşadık; söylenen saatlerde geziler düzenlenmedi ve gelen kişiler üç farklı otele dağıtıldı. Her seferinde geziler için saatlerce bekledik ve otele dönüşümüz haber verilmediği için akşam yemeği yiyemedik. Şikayet ettiğimizde ise 'sabır hacı' diyerek sorunları geçiştirmeye çalıştılar. Anladığım kadarıyla bu tur şirketi ve anlaştığı oteller, 'sabır hacı' tabirini insanların sabrını ve iyi niyetini suistimal etmek için sıkça kullanıyorlar.

03 Nisan 2024 15:23 (Şikayetten 27 gün sonra)

15 Mart 2024 00:13

17 Nisan 2024 06:48

14 Mart 2024 19:42
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2024 15:40