TOKİ Yeniden Değerlendirme KDV

Ömer
18 Temmuz 2024 18:47

Ben 2.000.000 lira dükkân aldım TOKİ'den. %18 KDV peşin ödedim, yani 360.000 lira ödedim. 120 ay taksit %18 KDV peşin ödememe rağmen 6 ayda bir yeniden değerleme KDV ödüyorum. O zaman neden %18 KDV peşin aldılar? 6 ayda alınan yeniden değerleme KDV tutarını anlamıyorum.

profile profile profile

Hüseyin

Taksit miktarı bitince o rakamlarda düşecektir. Diyelim 120 taksidiniz var 100 oldu ödediniz fiyatın yani ana paranın düştüğünü gireceksiniz

Hüseyin

Değerlendirme yükselmelerine bakmayın ödediğiniz taksit miktarı ve fiyatına bakin

Halil

Yeniden değerlemede KDV de buna tabi oluyor. Yani ödediğiniz KDV de her 6 ay tekrar nasibini alıyor. Evet bende ev ödüyorum borç hiç bitmiyor artıyor. 15 yıl sonunda ödersek kesin olarak bitecek ama bitene kadar çoğunlukla ödediğimizin görünürde bir anlamı olmayacak sistem böyle. Şu an TOKİ karlı ne zaman faiz oranları düşer TOKİ ödemesi mevcut banka sistemlerinin üzerine çıkar o zaman kredi çekip bankaya borçlanıp sabit ödemeye geçilir sistem böyle işler. Faiz oranları da düşerse enflasyonun iyiye gittiği yorumlanır bu sefer maaş zamları düşük olur bu seferde memura yansıyan zam oranı düşer. Buna bağlı yeniden değerlendirmede düşük olur. Bununla birlikte aylık ödeme oranı artışı düşer. Tekrar bankamı TOKİ mi hangisi uygun çıkmazına gireriz ve sorgularız. Bu yüzden ödeyebildiğiniz kadarı kardır, yatırım niteliğindedir. Ödeyemezseniz, istemeseniz de satarsınız yapacak bir şey yok. Yalnız dar gelirle tek maaş ile sürdürülebilir bir politikası yok.

Sevgi

Bu yeniden değerleme kdvleri ne kadar peki tutar olarak

TOKİ Yeniden Değerlendir KDV Oranı

Yavuz
01 Eylül 2024 14:27
TOKİ Yeniden Değerlendir KDV Oranı
Onur sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Konut Projesinde Ani Fiyat Artışı Şoku

Onur