Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Teminat ve Komisyon Peşine mi Düştü?

03 Ağustos 2023 14:14

1 Ağustos 2023'te canlı müzayedede en yüksek fiyatı vererek bir TOKİ evi almak istedim. İhaleye katılabilmek için yüksek bir teminat yatırmıştım. Ancak bu sürede acil bir harcamam çıktığından dolayı evi alamayacağımı anladım ve ödenmesi gereken %2.4' lük komisyonu da yatıramadım.

İhale öncesi yatırdığım teminatın yanmasını geçtim bir de TOKİ'nin %2.4 komisyon için icra takibine başlayacağını öğrendim. Ya sen devletsin zaten aldın teminatımı, bir de %2,4 komisyon için icra takibi nedir? TOKİ buna kadar mı düştü? Devletin itibarını düşünün biraz.

profile profile profile

Yorumlar (6)

Rukiye

Nevzat bey bana mail atabilir misiniz. [email protected]. Aynı süreci yaşıyorum lütfen yazarsanız sevinirim

Nevzat

Dilekçeyi mailinize gönderdim. Bir de Twitter'dan bu konuda farkındalık yaratılması gerekiyor. TOKİ ve çevre şehircilik bakanlığı eklenerek.

Mailinize gönderdim.

Rukiye

Biz de o yola gireceğiz inşallah bakalım sizden olumlu haberler alırız. 5 günlük süre içinde caydık biz. Hiçbir zararı da yok üstelik. İletişim için mail adresiniz var mı? Ben şu an TOKİ'ye verilmek üzere bir dilekçe yazdım. Sebepsiz zengilesmeye ve cayma hakkıma falan değindim Şimdi iade etmezler ama en azından komisyon için pesimize düşmesinler

Ne yaptınız. Komisyonu aldılar mı

Nevzat

İcraya itiraz ettim. Bunun üzerine dava açtılar. Davamız devam ediyor. İlk duruşma aralık 2024 ayında. TOKİ, Benden sonra bu daireyi başkalarına sattığından, o kişiden de hem teminat hem de komisyon (%2,4) almasının TOKİ ve Emlak Müzayede aş açısından sebepsiz zenginleşme olduğunu bu nedenle teminatımın da geri verilmesi ve benden ikinci bir komisyon alınmaması gerektiğini ileri sürdüm. Bakalım hayırlısı.

TOKİ Konutunda Yüksek Yeniden Değerleme Zamları Nedeniyle Artan Borç Ve Taksitler

28 Temmuz 2025 05:48
toki-konutunda-yuksek-yeniden-degerleme-zamlari-nedeniyle-artan-borc-ve-taksitler-2.jpg
toki-konutunda-yuksek-yeniden-degerleme-zamlari-nedeniyle-artan-borc-ve-taksitler-1.jpg
Adnan sonuçtan hiç memnun değil

Adnan
25 Eylül 2023 23:49
Emin sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Ve Emlak Müzayede

Emin