Rümeysa
28 Ocak 2024 22:15

14.07.2021. Tarihinde olan Çayeli Büyükköy gümüştaş afet zede mağdurlarından H**** H****** Küçüğün kızı R****** K**** olarak ailem adına hakkımızı aramak için başvuru yorum. Belirttiğim tarihte büyük bir afat atlattık. Devletin kurumlarından çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığından sayın S******* S**** bizzat köyümüzde incemeler de bulundu. Devlet kurumlarında belirlenen afet tespit komisyonu memurları çevreyi ve evin konumuna bizzat incelediler ve evimize oturulmaz raporu verildi. Sayın R**** T***** E******'ın açıkladığı üzere TOKİ hak sahiplerine evlerinin 1 yıl sonra teslim alacağı söylendi. Bizim de TOKİ hak sahibi olduğumuza dair bilgilendirildik. 03.07.2023 tarihinde tekrar afat müdürlüğüne evlerle ilgili bilgi edinmek amacıyla gittiğimizde bizim konut hakkımızın iptal olduğunu bilgisi verildi. En başta zaten konutların 1 yıl süreceği söylenirken her yıl konut için taleplerimizin yenilenmesi gerektiğine dair AFAD müdürlüğünce bilgi verilmemiştir. Belirttiğim tarihte AFAD'a gittiğimizde bilgi almak için bize söylenen bizim bağlı olduğumuz Büyükköy belediyesine resmi bir yazı gönderilmiş. AFAD tarafından belediye başkanımız Sn. H**** S******'a bilgi gönderilmiş. Belediye başkanımız yazıyı muhtarımız Sn. M****** Ç****'ye bize ulaştırılsın diye gönderilmiş. Anlayacağınız yazı elden ele gezmiş. Sorumlu olan kişiler bir evrakı hak sahibine ulaştırmadılar. Biz sene boyu Rize'de ikamet edemiyoruz. Birinci çaya geliyor Eylül'de dönmek zorunda kalıyoruz. Belediye başkanımız ve muhtarımız bizim köylümüz aynı zamanda. Bizim hangi tarihlerde köyde olduğumuzu biliyorlar. Üzerlerindeki sorumluluklarını yerlerine getirmediklerinden dolayı biz her yağmur yağdığında sabaha kadar çoluk çocuk nöbet tutuyoruz. Büyük bir travma yaşadık. İki katlı evin alt katında yaşıyoruz biz. Sel olduğu gün evde 9 kişi mahsur kaldık ve Akut kurtardı bizi. Atacağım resimlerde de görebilirsiniz. Akut'un Instagram sayfasında resimlerimiz bulunmakta. Büyükköy merkezde yapılan TOKİ evlerinin bize teslim olacağı beklerken aldığımız haberden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İki dere arası çökme ihtimali olan, oturulmaz denilen devletin kurumlarınca karar verilen bu evde oturuyoruz. Sırf başkaları hataları yüzünden bizim hakkımızın fes edilmesi büyük bir haksızlık. Soruyorum sayın yetkililere bizim illa başka bir felakette ölmemiz mi gerekiyor? Yetkililerin en kısa zamanda bana bir dönüşleri olsun istiyorum. Saygılarımla. Resimleri de ekte paylaşıyorum

Esma
21 Mart 2024 05:13